יצירת אומנות: עוגת שוקולד ואגסים

עוגה בחושה מקורית וקלה להכנה! עוגת שוקולד בחושה בזמן עבודה קצר, בתוספת אגסים שלמים שנאפים בפנים ומבצבצים בחגיגיות כשפורסים את העוגה
עוגה בחושה מקורית וקלה להכנה! עוגת שוקולד בחושה בזמן עבודה קצר, בתוספת אגסים שלמים שנאפים בפנים ומבצבצים בחגיגיות כשפורסים את העוגה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    430
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 430.0 קק״ל 2580.2 קק״ל
    פחמימות 73.7 גרם 442.3 גרם
    שומן 18.1 גרם 108.5 גרם
    נתרן 413.4 מ״ג 2480.4 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 40.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.8 גרם 23.1 גרם
    שומן רווי 10.4 גרם 62.1 גרם
    כולסטרול 106.5 מ״ג 638.8 מ״ג
    סידן 53.1 מ״ג 318.7 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.6 מ״ג
    אשלגן 261.9 מ״ג 1571.3 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 4.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    430
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 430.0 קק״ל 2580.2 קק״ל
    פחמימות 73.7 גרם 442.3 גרם
    שומן 18.1 גרם 108.5 גרם
    נתרן 413.4 מ״ג 2480.4 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 40.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.8 גרם 23.1 גרם
    שומן רווי 10.4 גרם 62.1 גרם
    כולסטרול 106.5 מ״ג 638.8 מ״ג
    סידן 53.1 מ״ג 318.7 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.6 מ״ג
    אשלגן 261.9 מ״ג 1571.3 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 4.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. משמנים מעט את התבנית ובוזקים על דפנותיה ועל התחתית מעט סוכר.
  2. במחבת קטנה על חום נמוך ממיסים את השוקולד עם חצי מכמות החלב (רבע כוס) מערבבים לקרם אחיד ומניחים בצד.
  3. מקציפים בקערת המיקסר (עם המקציף) את החמאה הרכה עם הסוכר למשך חמש דקות (אם יש צורך עוצרים מדי פעם להוריד שאריות מדפנות הקערה).
  4. מוסיפים את הביצה והחלמון וממשיכים לטרוף.
  5. מנמיכים מעט את מהירות ההקצפה (כדי שלא ישפריץ מדי) ומוסיפים את השמנת החמוצה והחלב עד איחוד.
  6. מוסיפים את הקמח עד איחוד ולאחריו את השוקולד המומס וממשיכים בערבול עוד קצת (רק עד שהשוקולד כולו נטמע בתערובת).
  7. שוטפים את האגסים ומניחים אותם בשלמותם בתבנית במרחקים שווים זה מזה (אם הם לא “עומדים” ישר אפשר למעוך מעט בכח כדי שיתיישרו).
  8. מוזגים בזהירות את תערובת השוקולד לתבנית משני צידי האגסים וביניהם (אפשר להיעזר בכף כדי ליישר ולחלק באופן שווה את התערובת בין האגסים). אחרי שמסיימים להעביר את כל הבלילה לתבנית כדאי “לדפוק” את התבנית 2-3 פעמים על משטח העבודה כדי שהבלילה תמלא כיסי אוויר שנותרו במקומות נסתרים בין האגסים…

    מוזגים בזהירות את תערובת השוקולד לתבנית משני צידי האגסים וביניהם
    מוזגים בזהירות את תערובת השוקולד לתבנית משני צידי האגסים וביניהם

  9. מכניסים לתנור ואופים 30 דקות.
    מכניסים לתנור ואופים 30 דקות
    מכניסים לתנור ואופים 30 דקות

    עוגת שוקולד ואגסים בחושה
    עוגת שוקולד ואגסים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
יצירת אומנות: עוגת שוקולד ואגסים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות