יש לכם 10 דקות? אז יש לכם לביבות ירקות מקמח חומוס

לא יודעים מה לעשות עם כל הירקות שנשארו לכם במקרר? אלכס ולינוי מכינים לביבות ירקות טבעוניות ללא גלוטן, שאין מושלמות מהן לקחת לפיקניק בטבע
לא יודעים מה לעשות עם כל הירקות שנשארו לכם במקרר? אלכס ולינוי מכינים לביבות ירקות טבעוניות ללא גלוטן, שאין מושלמות מהן לקחת לפיקניק בטבע
  • אלכס ולינוי
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    244
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 244.0 קק״ל 2928.6 קק״ל
    פחמימות 23.3 גרם 279.3 גרם
    שומן 12.6 גרם 150.8 גרם
    נתרן 322.6 מ״ג 3870.9 מ״ג
    חלבון 8.1 גרם 97.8 גרם
    סיבים תזונתיים 6.8 גרם 81.6 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 34.3 גרם
    כולסטרול 1.1 מ״ג 13.5 מ״ג
    סידן 65.8 מ״ג 789.0 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 22.8 מ״ג
    אשלגן 434.1 מ״ג 5209.1 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 11.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    244
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 244.0 קק״ל 2928.6 קק״ל
    פחמימות 23.3 גרם 279.3 גרם
    שומן 12.6 גרם 150.8 גרם
    נתרן 322.6 מ״ג 3870.9 מ״ג
    חלבון 8.1 גרם 97.8 גרם
    סיבים תזונתיים 6.8 גרם 81.6 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 34.3 גרם
    כולסטרול 1.1 מ״ג 13.5 מ״ג
    סידן 65.8 מ״ג 789.0 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 22.8 מ״ג
    אשלגן 434.1 מ״ג 5209.1 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 11.4 מ״ג
    סגור

כשבא לי לביבות אני בדרך כלל מכינה לביבות קלאסיות, תפו”א מגורד, גזר, עשבי תיבול ביצה אלו הקלאסיות שכולנו מכירים.

אבל גם הרגע נגמר חנוכה, וכמה אפשר לראות לביבות קלאסיות? וגם אלכס, כמו שכבר חלקכם הצלחתם להבחין, חייב להתחכם. למעשה התחכום של אלכס, הוא תחכום מהסוג שמפשט ברוב הפעמים את החיים הקולינריים שלנו.
בגלל זה אחד מהתחביבים שלי הוא לאתגר את אלכס, או רק לזרוק רעיון והוא כבר מאכיל אותי ובדברים הכי טעימים שיש.

אם כבר תחביבים, אז יש לנו סוד לגלות לכם, אנחנו לא מתים על הים.
רגע אל תצעקו עלינו! אנחנו אוהבים אותו, פשוט בערבון מוגבל. אנחנו אוהבים אותו ככה: בערבי הקיץ, מחצלת, בקבוק יין טוב, פורסים את המחצלת על החוף וכמו זוג מקומדיה רומנטית אנחנו לרגע נכנסים לסצנה מסרט משלנו, סוג של פיקניק.

ופיקניקים אנחנו אוהבים! מאוד! רק שאצלנו, הנוף, הדשא והאווירה הם תפאורה נהדרת למה שבאמת חשוב: מה לוקחים לנשנש?! 

שבת בבוקר, הודעה מחברים: “בא לכם להיפגש?”

אנחנו: “האמת שחשבנו לעשות פיקניק, תצטרפו אלינו?”

היה מזג אוויר מושלם אז כמובן שהם לא היססו, ביקשנו שיביאו יין וסודה ואנחנו נדאג לשאר. אני אמרתי שצריך להכין משהו קליל שיהיה נחמד לקחת ולא מבאס אם זה יתקרר עד שנגיע, אלכס הסתכל מה יש במקרר וכמו שאני אוהבת, המתחכם הפרטי שלי אמר, שיש לו רעיון מצוין.

אז קבלו את הלביבות שלנו, הן טעימות למות הן טבעוניות וגם ללא גלוטן! אה והכי חשוב ממש קל להכין אותן – כמה קל? מספיק כדי לצאת לפיקניק ספונטני בגלל מזג אוויר יפה.

הירקות במתכון הם הירקות שהיו לנו בבית. אבל זה מתכון שלגמרי אפשר לשחק איתו ולשנות את הירקות והתבלינים עם מה שיש לכם בבית.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לביבות

טיגון

הגשה


אופן הכנה

  1. מגררים את כל הירקות על החלק העבה בפומפייה מלבד השום והג’ינג’ר אותם מגררים על החלק הדק.
  2. מוסיפים את כל שאר המצרכים: מים, קמח חומוס ותבלינים ומערבבים היטב (מומלץ עם הידיים, זה הכי כיף ונעים).
  3. טועמים אם הבלילה מתובלת מספיק (אין ביצים) ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  4. מחממים מחבת על להבה בינונית עם שכבה דקה של שמן קנולה.
  5. יוצרים לביבות בגודל הרצוי ומטגנים בערך 3-4 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות.
  6. מגישים עם טחינה (או יוגורט).
שמים את כל הירקות המגוררים בקערה
שמים את כל הירקות המגוררים בקערה
מטגנים עד להזהבה
מטגנים עד להזהבה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
יש לכם 10 דקות? אז יש לכם לביבות ירקות מקמח חומוס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות