כדאי לדעת: איך מכינים ביצים רכות/ עלומות?

תמרה ועומר חוזרים לבסיס עם המדריך המלא והמושלם לביצה רכה/ עלומה, בכמה דקות ספורות והטכניקה הנכונה תקבלו ארוחת בוקר של אלופים
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    1 דקה
  • זמן כולל
    6 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    4

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים ביצה עלומה: שמים בסיר מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים למים מלח ומעט חומץ, על כל ליטר- 2-3 כפות של חומץ לבן.
  2. בעדינות, מוסיפים את הביצה לסיר המים,למשך דקה-דקה וחצי תוך כדי ערבול של המים במעגלים ומוציאים.
  3. מכינים ביצה רכה: מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח ומכניסים את הביצים לתוך המים. שמים טיימר ל-6 דק’ בדיוק. בסופן מוציאים את הביצה עם כף מסננת אל תוך קערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 89.8 קק״ל 538.7 קק״ל
פחמימות 0.7 גרם 4.0 גרם
שומן 6.0 גרם 36.0 גרם
נתרן 213.6 מ״ג 1281.4 מ״ג
חלבון 7.8 גרם 46.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 1.8 גרם 10.8 גרם
כולסטרול 253.8 מ״ג 1522.8 מ״ג
סידן 35.7 מ״ג 214.0 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 6.6 מ״ג
אשלגן 85.9 מ״ג 515.3 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 3.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody