כוסיות מוס שוקולד אישיות של מיקי שמו

כוסות אישיות של שכבות מוס שוקולד לבן ומוס שוקולד חלב רכים ואווריריים, קרמבל חמאה עם שקדים וקקאו, וציפוי שוקולד עשיר. קינוח מרשים שכולם יאהבו, וללא גלוטן כלל
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

מוס שוקולד חלב

מוס שוקולד לבן

ציפוי

קראמבל לקישוט

אופן הכנה

  1. מכינים מוס השוקולד חלב: מביאים לרתיחה 3/4 כוס שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך 45 דקות.
  2. מקציפים ¾ כוס שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד המצוננת.
  3. מכינים את המוס שוקולד לבן: מרתיחים 3/4 כוס שמנת מתוקה, יוצקים על גבי השוקולד הלבן, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  4. מקציפים 3/4 כוס שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד המצוננת.

    מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד המצוננת (צילום: שניר גוואטה)
    מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד המצוננת (צילום: שניר גוואטה)

  5. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  6. מעבירים את המוס שוקולד חלב ומוס שוקולד לבן לשקי זילוף ומעבירים למקרר.
  7. מכינים את הקראמבל: מערבבים את מצרכי הקראמבל היטב ומפזרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור לכ-10 דקות או עד להשחמה קלה.
  8. מכינים את הציפוי: בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, יוצקים על גבי השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
  9. מרכיבים את הכוסות: מזלפים עד גובה 1/3 מוס שוקולד חלב, מעל מזלפים עד גובה 2/3 מוס שוקולד לבן, משטחים מעט ומוזגים מן הציפוי, מסובבים את הכוסות מעט על מנת שהציפוי יהיה אחיד על גבי כל הכוס ומפזרים את הקראמבל מעל.

    כוסיות אישיות של מוס שוקולד (צילום: שניר גוואטה)
    כוסיות אישיות של מוס שוקולד (צילום: שניר גוואטה)

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 561.0 קק״ל 5609.9 קק״ל
פחמימות 32.4 גרם 323.9 גרם
שומן 46.4 גרם 463.8 גרם
נתרן 45.7 מ״ג 456.6 מ״ג
חלבון 4.4 גרם 43.7 גרם
סיבים תזונתיים 1.4 גרם 14.5 גרם
שומן רווי 28.3 גרם 283.2 גרם
כולסטרול 112.2 מ״ג 1121.6 מ״ג
סידן 112.1 מ״ג 1120.5 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 10.3 מ״ג
אשלגן 215.3 מ״ג 2152.6 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 8.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    מירית מלול

    פשששש אשמור את המתכון

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody