כרובית מטוגנת עם אריסה וטחינה של אבי לוי

אבי לוי מלמד אתכם איך להכין כרובית מטוגנת בציפוי פירורי לחם ושומשום שמגישים עם סלט כרישה, טחינה ואריסה לתוספת פיקנטיות
אבי לוי מלמד אתכם איך להכין כרובית מטוגנת בציפוי פירורי לחם ושומשום שמגישים עם סלט כרישה, טחינה ואריסה לתוספת פיקנטיות
  • אבי לוי
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1653
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1653.4 קק״ל 6613.5 קק״ל
    פחמימות 101.2 גרם 404.9 גרם
    שומן 119.5 גרם 478.0 גרם
    נתרן 3518.4 מ״ג 14073.6 מ״ג
    חלבון 46.4 גרם 185.7 גרם
    סיבים תזונתיים 34.1 גרם 136.4 גרם
    שומן רווי 13.5 גרם 54.1 גרם
    כולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 366.8 מ״ג 1467.1 מ״ג
    ברזל 16.9 מ״ג 67.7 מ״ג
    אשלגן 2199.0 מ״ג 8796.0 מ״ג
    אבץ 6.6 מ״ג 26.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1653
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1653.4 קק״ל 6613.5 קק״ל
    פחמימות 101.2 גרם 404.9 גרם
    שומן 119.5 גרם 478.0 גרם
    נתרן 3518.4 מ״ג 14073.6 מ״ג
    חלבון 46.4 גרם 185.7 גרם
    סיבים תזונתיים 34.1 גרם 136.4 גרם
    שומן רווי 13.5 גרם 54.1 גרם
    כולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 366.8 מ״ג 1467.1 מ״ג
    ברזל 16.9 מ״ג 67.7 מ״ג
    אשלגן 2199.0 מ״ג 8796.0 מ״ג
    אבץ 6.6 מ״ג 26.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

כרובית

סלט כרישה

טחינה


אופן הכנה

  1. הכנת הכרובית: מפרידים את הכרובית לפרחים.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול, מתבלים במלח, כורכום וקארי.
  3. כשהמים הרותחים מכניסים את פרחי הכרובית לסיר ומבשלים כ-10 דקות.
  4. מסננים את המים ומצננים את הכרובית.
  5. מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק .
  6. מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום וטורפים את הביצים.
  7.  טובלים את פרחי הכרובית בביצים ובפירורי הלחם ומטגנים עד הזהבה.
  8. הכנת האריסה: משרים את הפלפלים היבשים במים רותחים כשעה, ומסננים.
  9. שמים את מרכיבי האריסה במעבד מזון וטוחנים.
  10. הכנת סלט הכרישה: מרתיחים מים בסיר ומתבלים במלח.
  11. פורסים את הכרישה לטבעות דקות, מכניסים למים הרותחים, מבשלים  8 דקות, מסננים את המים ומעבירים את הכרישה למי קרח.
  12. בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב: שמן זית, מיץ לימון, פלפל חריף קצוץ, שיני שום כתושות, מלח ופלפל.
  13. הכנת הטחינה: מערבבים את כל המצרכים לטחינה, מוסיפים מים קרים לפי הצורך ומערבבים עד לסמיכות הרצויה.
  14. מרכיבים: מורחים טחינה בצלחת הגשה ומסדרים מעל את פרחי הכרובית המטוגנים.
  15. מזלפים אריסה ומקשטים בכוסברה קצוצה.
  16. מסננים את הכרישה ממי הקרח, מערבבים עם הרוטב, סוחטים עגבנייה  מעל ומגישים בקערית לצד הכרובית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כרובית מטוגנת עם אריסה וטחינה של אבי לוי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות