כרובית מטוגנת עם אריסה וטחינה

אבי לוי מלמד אתכם איך להכין כרובית מטוגנת בציפוי פירורי לחם ושומשום שמגישים עם סלט כרישה, טחינה ואריסה לתוספת פיקנטיות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    25

מצרכים

כרובית

סלט כרישה

טחינה

אופן הכנה

  1. הכנת הכרובית: מפרידים את הכרובית לפרחים.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול, מתבלים במלח, כורכום וקארי.
  3. כשהמים הרותחים מכניסים את פרחי הכרובית לסיר ומבשלים כ-10 דקות.
  4. מסננים את המים ומצננים את הכרובית.
  5. מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק .
  6. מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום וטורפים את הביצים.
  7.  טובלים את פרחי הכרובית בביצים ובפירורי הלחם ומטגנים עד הזהבה.
  8. הכנת האריסה: משרים את הפלפלים היבשים במים רותחים כשעה, ומסננים.
  9. שמים את מרכיבי האריסה במעבד מזון וטוחנים.
  10. הכנת סלט הכרישה: מרתיחים מים בסיר ומתבלים במלח.
  11. פורסים את הכרישה לטבעות דקות, מכניסים למים הרותחים, מבשלים  8 דקות, מסננים את המים ומעבירים את הכרישה למי קרח.
  12. בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב: שמן זית, מיץ לימון, פלפל חריף קצוץ, שיני שום כתושות, מלח ופלפל.
  13. הכנת הטחינה: מערבבים את כל המצרכים לטחינה, מוסיפים מים קרים לפי הצורך ומערבבים עד לסמיכות הרצויה.
  14. מרכיבים: מורחים טחינה בצלחת הגשה ומסדרים מעל את פרחי הכרובית המטוגנים.
  15. מזלפים אריסה ומקשטים בכוסברה קצוצה.
  16. מסננים את הכרישה ממי הקרח, מערבבים עם הרוטב, סוחטים עגבנייה  מעל ומגישים בקערית לצד הכרובית.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1716.3 קק״ל 6865.2 קק״ל
פחמימות 93.2 גרם 373.0 גרם
שומן 130.0 גרם 519.9 גרם
נתרן 3330.3 מ״ג 13321.3 מ״ג
חלבון 43.2 גרם 172.8 גרם
סיבים תזונתיים 31.0 גרם 124.1 גרם
שומן רווי 16.7 גרם 66.7 גרם
כולסטרול 190.4 מ״ג 761.4 מ״ג
סידן 878.3 מ״ג 3513.0 מ״ג
ברזל 20.1 מ״ג 80.2 מ״ג
אשלגן 1433.7 מ״ג 5734.9 מ״ג
אבץ 7.8 מ״ג 31.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody