
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
התקופה המאתגרת הזו מזמנת לא רק קשיים גדולים אלא גם הזדמנויות. אתם בבית ומטפסים על הקירות? צאו למבצע סידור וניקיון המקרר. קחו את כל הירקות שמצאתם והכינו לכם ארוחה כייפית שכמה דקות עבודה.
במקרה שלי מצאתי קישואים עייפים, גזרים שנס ליחם ותפוח אדמה מיותם. אבל אם יש לכם בצל ירוק, סלק, שום, כרוב… הכל הולך. הלביבות האלה ינקו לכם את הראש, ימלאו לכם את הבטן ויתנו לכם תחושה שעשיתם מעשה. מה צריך יותר מזה בחיים?!

מצרכים
לביבות
טיגון
-
1 1/2 כוסות שמן סויהאו קנולה
אופן הכנה
- מגררים במעבד מזון או בעזרת פומפייה את הגזרים, הקישואים, הבצל, תפוח האדמה. סוחטים היטב מנוזלים.
- בקערה גדולה מערבבים את הירקות המגוררים עם הביצים, הקמח והתבלינים.
- מחממים שמן בגובה 1 ס”מ במחבת.
- בעזרת כף יוצרים מהתערובת לביבות ומטגנים אותן בשמן.
- בא לכם לאפות? בעזרת ידיים רטובות עצבו לביבות על תבנית מצופה נייר אפיה, הברישו בשמן והכניסו לתנור מחומם ל-180 מעלות ל-20 דקות.
- מגישים מיד עם קטשופ, מיונז או טחינה.
לביבות גזר קישואים כל מה שיש במקרר ב-10 דקות
הערות
- אפשר לשלב סלק ואז הלביבות יוצאות בגוון ורדרד.
- אם יש לכם "זנבות" של גבינות אפשר לגרר את הגבינות ולהעשיר את הלביבות.
- יוצאות בערך 20 לביבות.
- בא לכם לאפות? עצבו לביבות על תבנית מצופה נייר אפיה, הברישו בשמן ולתנור מחומם ל-180 מעלות ל-20 דקות.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
163.0
קק״ל
651.8
קק״ל
פחמימות
51.6
גרם
206.4
גרם
שומן
37.2
גרם
148.7
גרם
נתרן
601.7
מ״ג
2406.9
מ״ג
חלבון
39.9
גרם
159.5
גרם
סיבים תזונתיים
34.4
גרם
137.6
גרם
שומן רווי
34.3
גרם
137.3
גרם
כולסטרול
160.0
מ״ג
639.9
מ״ג
סידן
56.2
מ״ג
224.9
מ״ג
ברזל
34.7
מ״ג
139.0
מ״ג
אשלגן
183.9
מ״ג
735.6
מ״ג
אבץ
34.0
מ״ג
136.0
מ״ג
תגובות (24)
אפשר בלי קמח? מה לשים במקום?
לא כדאי לוותר על הקמח כי הוא סופג נוזלים (אפשר כל סוג של קמח). בהצלחה!
רק רציתי לשאול כמה קציצות יוצאות מכמות של 4 מנות?
יוצאות מכמות זו כ-20 לביבות (תלוי כמובן בגודל של הלביבות). בהצלחה!
המתכון נראה מצוין!
קציצות ירק, יצא טעים מאוד. הוספתי קצת פרמזן וקצת פירורי פנגו
איזה יופי. נשמע לנו מצויין!