לביבות קינואה וירקות בקלי קלות

לא רק לחנוכה - זהר לוסטיגר-בשן מכינה לביבות קינואה וירקות שנחטפות ישר מהמחבת. מטגנים עם תרסיס שמן ונהנים ממנה צמחונית במינימום רגשות אשם
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אופן הכנה

  1. משמנים סיר באמצעות תרסיס שמן זית, מוסיפים את הקינואה ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים את התירס, המים, הכמון, הכוסברה הטחונה, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות.
  3. מגררים את הבצל והקישואים בפומפייה לקערה גדולה.

    מגררים את הבצל והקישוא בפומפייה. צילום: אפיק גבאי
    מגררים את הבצל והקישוא בפומפייה. צילום: אפיק גבאי

  4. קוצצים את הפטרוזיליה והעירית ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים את הביצים, הקינואה המבושלת, התירס ופירורי הלחם ומערבבים.
  6. משמנים מחבת בתרסיס שמן זית. יוצרים מהתערובת לביבות ומטגנים כ-3 דקות מכל צד, עד ששני הצדדים זהובים.

    מטגנים במינימום שמן בעזרת תרסיס שמן. צילום: אפיק גבאי
    מטגנים במינימום שמן בעזרת תרסיס שמן. צילום: אפיק גבאי

צילום: אפיק גבאי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 251.5 קק״ל 1006.0 קק״ל
פחמימות 33.6 גרם 134.3 גרם
שומן 6.4 גרם 25.7 גרם
נתרן 960.6 מ״ג 3842.2 מ״ג
חלבון 13.3 גרם 53.2 גרם
סיבים תזונתיים 4.7 גרם 19.0 גרם
שומן רווי 1.6 גרם 6.5 גרם
כולסטרול 190.4 מ״ג 761.4 מ״ג
סידן 106.5 מ״ג 426.1 מ״ג
ברזל 4.5 מ״ג 18.0 מ״ג
אשלגן 604.9 מ״ג 2419.7 מ״ג
אבץ 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody