לביבות תירס וסלסה ירוקה

אושר ואודי מלמדים איך להכין לביבות תירס זהובות, מהירות, פשוטות הכנה וכל כך טעימות עם סלסה ירוקה פיקנטית ושמנת חמוצה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

לביבות

סלסה ירוקה

הגשה

אופן הכנה

  1. מפרידים את הביצה. מסננים את שימורי התירס.
  2. מערבבים בקערה את הפולנטה, הקמח, הסודה והמלח. עושים גומחה במרכז ואליה יוצקים את חלב הקוקוס, השמן והחלמון (שומרים את החלבון בצד). מערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  3. מעבירים את התירס לכוס רחבה וטוחנים מעט בעזרת הבלנדר מוט. מוסיפים לבלילה.
  4. בעזרת המטרפה מקציפים את חלבון הביצה עד שמאוד יציב. מקפלים לתוך הבלילה.
  5. מחממים את המחבת עם מעט שמן, יוצקים כף נדיבה מהבלילה ומשטחים לעיגול בקוטר 10 ס”מ. שומרים על הרווח בין הלביבות. הופכים כאשר נוצרות בועיות קטנות בחלק העליון. מטגנים גם על הצד השני עד להזהבה.
  6. מכינים את הסלסה: טוחנים בבלנדר מוט את כל הרכיבים. מתקנים את התיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.
  7. מגישים את הלביבות יחד עם הסלסה והשמנת החמוצה.

הערות

  • משתמשים במלח לפי הטעם

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 815.4 קק״ל 3261.5 קק״ל
פחמימות 19.1 גרם 76.2 גרם
שומן 62.2 גרם 248.7 גרם
נתרן 1802.8 מ״ג 7211.2 מ״ג
חלבון 12.2 גרם 49.0 גרם
סיבים תזונתיים 3.8 גרם 15.3 גרם
שומן רווי 32.5 גרם 130.0 גרם
כולסטרול 83.5 מ״ג 333.8 מ״ג
סידן 116.2 מ״ג 464.9 מ״ג
ברזל 3.0 מ״ג 12.1 מ״ג
אשלגן 1575.7 מ״ג 6302.9 מ״ג
אבץ 2.2 מ״ג 8.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody