
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל25 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים6
מצרכים
ללביבה
-
800גרם או 4 תפוחי אדמה לטיגון של הדוד משה גדולים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
30 גרם חמאה
להגשה
-
1 מיכל שמנת חמוצה 15%
-
2 כפות עיריתקצוצה
אופן הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה ומרסקים בפומפיה גסה.
מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפייה גסה. צילום: טל סיון-ציפורין מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפייה גסה. צילום: טל סיון-ציפורין - סוחטים אותם היטב מהנוזלים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מחממים את החמאה במחבת נון סטיק (מומלץ קוטר 22 ס”מ).
מחממים חמאה במחבת נון-סטיק. צילום: טל סיון-ציפורין - משטחים את תערובת תפוחי האדמה במחבת ומהדקים היטב.
משטחים את תערובת תפוחי האדמה בצורה אחידה על גבי המחבת. צילום: טל סיון-ציפורין משטחים את תערובת תפוחי האדמה בצורה אחידה על גבי המחבת. צילום: טל סיון-ציפורין - מטגנים את הלביבה על אש בינונית, מבלי להזיז אותה כ 5-10 דקות עד שהיא שחומה היטב (בודקים בזהירות בעזרת תרווד).
- הופכים אותה לצדה השני: מניחים צלחת גדולה על המחבת - הופכים הכל ביחד ואז מחזירים את הלביבה לטיגון מצידה השני.
הופכים את הלביבה על צלחת ומחזירים לטיגון מהצד השני עד להשחמה. צילום: טל סיון-ציפורין הופכים את הלביבה על צלחת ומחזירים לטיגון מהצד השני עד להשחמה. צילום: טל סיון-ציפורין - מטגנים עוד 5-10 דקות עד שהיא שחומה.
- מגישים מיד עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.
לביבה שווייצרית מדויקת. צילום: טל סיון-ציפורין
בשיתוף עם דוד משה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
254.1
קק״ל
1016.3
קק״ל
פחמימות
4.4
גרם
17.5
גרם
שומן
24.9
גרם
99.4
גרם
נתרן
520.5
מ״ג
2082.0
מ״ג
חלבון
3.6
גרם
14.2
גרם
סיבים תזונתיים
0.1
גרם
0.3
גרם
שומן רווי
15.1
גרם
60.3
גרם
כולסטרול
66.1
מ״ג
264.5
מ״ג
סידן
116.6
מ״ג
466.4
מ״ג
ברזל
0.1
מ״ג
0.4
מ״ג
אשלגן
2800.5
מ״ג
11201.8
מ״ג
אבץ
3.0
מ״ג
11.9
מ״ג
תגובות (8)
הי. לא צריך קמח וביצים?
לא. אין צורך בביצים וקמח.
אפשר בגרסת פרווה
אפשר להמיר את החמאה במחמאה או במזולה בטעם חמאה. בהצלחה 🙂
היי, זה נשמע מתכון פצצה, וקל להכנה, אני רוצה להכין את זה מחר, יש מצב שאפשר להחליף את החמאה בשמן?
המתכון המקורי הוא עם חמאה, החמאה מוסיפה טעם נהדר ועושה הרבה הבדל.
כמובן שאפשר להשתמש בשמן או להמיר במחמאה/ מזולה בטעם חמאה כדי להיות הכי קרובים למקור.
הכנתי וממש התפרק לי ): מה אפשר לתקן? (טיגנתי בשמן זית במקום חמאה)
כדאי לא לגעת בתערובת בזמן שהיא מתבשלת במחבת, כך החומרים מתגבשים ומתאחדים. לא נורא, זה בטח לא פגם בטעם (:חג שמח!