מאמא אינדייה: תבשיל טופו מאיי אנדמן

דפנה קרמר מדווחת מהבידוד ונזכרת בימים טובים יותר עם כמה הבנות על החיים, בכמה דק' הכנה היא חוזרת לאיי אנדמן בהודו עם מתכון לתבשיל טופו מושלם עם טעמים של חופש
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    32

בידוד ביתי, היום המיליארד לספירה.

אחת לכך וכך מתהפך עליי עולמי. לרוב זה קשור בגבול שמתחתי יתר על המידה, בצעד קדימה שהלכתי מוקדם מידי, או בכמה צעדים אחורה שלקחתי בדיוק על איזה צבע טרי. זה קשור בפה הגדול שלי או ביכולת דחיית הסיפוקים הקטנה שלי.

יש בהן משהו מאוד אישי בהתרסקויות שלי ועד כה הן תמיד הולידו תקומה מפוארת.

פתאום עכשיו העולם עצמו קצת חרב ולא עולמי שלי לבדו.

תזכורת מעוררת השתהות לעובדה שאין לנו שליטה על כלום, מהולה בעדות לנקודה פסיכית בזמן.

איך אומרים אצלנו בעדה - וואו!

אני מנסה להזכיר לעצמי שאולי לפעמים זה לא כ”כ נורא להצטמצם, להתמעט לרגע, לבחון את

המסלול ואולי לחשב אותו מחדש… נכון יותר ולפי צו השעה.

מה זה לחשב? יש רגעים בזמן שדורשים מאיתנו להמציא את עצמנו מחדש!

היש עונג גדול יותר מתחושת היצירה שלנו את עצמינו??

צמצום בחיים וגם במטבח, הוא תהליך שבא להדגיש עומקים. להמעיט ולזקק.

הבוקר, כולם יצאו מהבית ואני התגנבתי מחדר ההסגר שלי למטבח (עדויה בתכשיטי השעה מסיכה וכפפות) להרחיב את הלב העייף שלי, לנשום קצת ריח תבלינים ולצמצם בליל טעמים מיבשת רחוקה עם חלב קוקוס סמיך לתבשיל שמחזיר אותי לימים אחרים. עם חופש.

במנה שלפניכם היו הרבה נוזלים שלאט לאט הצטמצמו לטעמים עמוקים וחזקים שהבאתי איתי מאיי אנדמן. חצי שעה ויש לכם ארוחת בידוד מנחמת, ספונטנית, אינטליגנטית ועמוקה -

משהי להביא הביתה !

מצרכים

צ'אטני אננס

תבשיל

אופן הכנה

  1. מכינים את הצ’אטני: מכניסים את כל הרכיבים יחד לבלנדר וטוחנים למחית חלקה ואחידה. מתקבלת מחית תיבול נהדרת מאיי אנדמן. אפשר לשמור במקרר או להקפיא. זו תוספת טעם נפלאה לכל תבשיל אסיאתי.
  2. מכינים את התבשיל: חותכים את הטופו לקוביות או לרצועות.
  3. מחמים מחבת וצורבים בה את קוביות הטופו עם המלח והצ׳ילי המתוק עד שהם מקבלים צבע זוהב ומרקם קריספי מבחוץ. מעבירים לקערה.
  4. מקלפים את הגזרים וחותכים לרצועות אלכסוניות דקות.
  5. חוצים את עגבניות השרי. פורסים לרצועות את הבצל. חותכים את הג׳נג׳ר לקוביות קטנות.    חוצים את הפטריות לרבעים.
  6. מחממים מחבת ומשמנים בשמן הקנולה ובשמן הסומסום.
  7. מכניסים את כל הירקות והשום למחבת ומקפיצים במשך 5-7 דקות.
  8. מוסיפים את הבוטנים, הצ’אטני ואת חלב הקוקוס.
  9. מבשלים כרבע שעה עד לצמצום והסמכת הנוזלים. מקשטים בבוטנים ועלי כוסברה.
  10. מגישים עם אורז לבן.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 423.4 קק״ל 2540.4 קק״ל
פחמימות 40.1 גרם 240.4 גרם
שומן 27.6 גרם 165.6 גרם
נתרן 1149.6 מ״ג 6897.3 מ״ג
חלבון 6.8 גרם 41.1 גרם
סיבים תזונתיים 8.2 גרם 49.4 גרם
שומן רווי 15.3 גרם 91.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 111.7 מ״ג 670.0 מ״ג
ברזל 3.0 מ״ג 17.8 מ״ג
אשלגן 912.3 מ״ג 5473.9 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 5.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar