מאפה בצק עלים עם עגבניות שרי וגבינת פטה

יש לכם אורחים לא צפויים ואתם רוצים לתקתק מאפה מלוח בזריזות? תמרה אהרוני מלמדת להכין מאפה בצק עלים עם עגבניות שרי וגבינת פטה שתמיד קוצר מחמאות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. חותכים את העגבניות לחצאים.
  4. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק למלבן. מעבירים לתבנית האפייה ומקררים.
  5. במחבת גדולה מחממים את החמאה והשמן. מוסיפים את המרווה והטימין ומערבבים.
  6. קוצצים דק את הבצל ומוסיפים למחבת. מטגנים כ-5 דקות עד שהוא נעשה שקוף.
  7. מוסיפים את הבלסמי, ממליחים ומפלפלים, מערבבים ומכבים את האש. מקררים מעט.
  8. מערבבים לתוך תערובת הבצל את קוביות העגבניות והבזיליקום.
  9. מפזרים את התערובת במרכז הבצק ומשאירים שוליים של 2-3 ס”מ. מזלפים מעל הכול מעט שמן זית.
  10. אופים כ-30 דקות, עד להזהבה. לפני ההגשה מפוררים מעל המאפה את גבינת הפטה.

הערות

  • מומלץ להשתמש בעגבניות שרי בכמה צבעים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 109.2 קק״ל 873.4 קק״ל
פחמימות 5.0 גרם 40.1 גרם
שומן 8.4 גרם 67.3 גרם
נתרן 457.5 מ״ג 3660.3 מ״ג
חלבון 4.2 גרם 33.4 גרם
סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.2 גרם
שומן רווי 2.6 גרם 20.8 גרם
כולסטרול 8.2 מ״ג 65.5 מ״ג
סידן 71.9 מ״ג 574.9 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 3.5 מ״ג
אשלגן 210.2 מ״ג 1681.6 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody