
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים14
אני מאוהבת במאפים מלוחים ותמיד מנסה ליצור כאלה שיהיו יותר בריאים ומזינים. הפעם אני חולקת אתכם מתכון של מאפינס בטטה נפלאים עם המון עשבי תיבול, גבינות וגרעינים. מכינים את המאפינס ונהנים ממאפה בריא עם מינימום רגשות אשם.
מצרכים
-
2 בטטות בינוניות
-
3 ביצים L
-
1
כף או 15 מ"ל שמן זית
-
1/2
גביע או 125 גרם קוטג’
-
1/3
כוס או 80 גרם גבינת פטה 5%
-
1/2 צרור עירית
-
10 עלי בזיליקום
-
1/3
כוס או 50 גרם גבינה צהובה 9%
-
3/4
כוס או 105 גרם קמח תופח
-
1
כף או 15 מ"ל רוטב סויה
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית מלח דק
עיטור
-
1/2 כוס גרעיני דלעת
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את שקעי התבנית בתרסיס שמן.
- קולפים וחותכים את הבטטות לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- קוצצים את העירית לטבעות דקות ואת הבזיליקום לרצועות דקות.
- מגררים את הגבינה הצהובה בפומפייה.
- בקערה גדולה טורפים את הביצים, שמן, קוטג’ וגבינת פטה.
- מוסיפים את עשבי התיבול, הבטטה, הגבינה הצהובה והקמח ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מעבירים לתבנית שקעים עד ל-3/4 גובה ומפזרים מעל את גרעיני הדלעת.
- אופים במשך 30 דקות, או עד שהמאפינס זהובים.
הערות
- אם אין תבנית שקעים ניתן לאפות במנז'טים
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
12
מנות
קלוריות
98.3
קק״ל
1180.1
קק״ל
פחמימות
9.7
גרם
116.8
גרם
שומן
4.2
גרם
50.5
גרם
נתרן
329.5
מ״ג
3954.6
מ״ג
חלבון
4.9
גרם
58.9
גרם
סיבים תזונתיים
0.7
גרם
8.6
גרם
שומן רווי
1.1
גרם
13.4
גרם
כולסטרול
65.0
מ״ג
780.2
מ״ג
סידן
29.0
מ״ג
347.9
מ״ג
ברזל
0.8
מ״ג
9.1
מ״ג
אשלגן
112.1
מ״ג
1345.4
מ״ג
אבץ
0.5
מ״ג
5.5
מ״ג
תגובות (0)