מאפינס גבינות שילדים אוהבים של השף תום פרנץ

מאפים אישיים מעלי פילו עם שמנת חמוצה, גבינות מגוררות והתוספות האהובות על בני הבית. מתכון כייפי לארוחת ערב קלילה וביתית שמתאימה לכל המשפחה ואפשר להכין ביחד
מאפים אישיים מעלי פילו עם שמנת חמוצה, גבינות מגוררות והתוספות האהובות על בני הבית. מתכון כייפי לארוחת ערב קלילה וביתית שמתאימה לכל המשפחה ואפשר להכין ביחד
  • תום פרנץ
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    256
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 256.1 קק״ל 3072.9 קק״ל
    פחמימות 8.8 גרם 106.0 גרם
    שומן 21.4 גרם 257.1 גרם
    נתרן 531.5 מ״ג 6377.5 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 81.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.8 גרם
    שומן רווי 10.9 גרם 130.7 גרם
    כולסטרול 121.9 מ״ג 1462.8 מ״ג
    סידן 92.0 מ״ג 1104.5 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 1001.0 מ״ג 12012.4 מ״ג
    אבץ 58.9 מ״ג 707.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    256
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 256.1 קק״ל 3072.9 קק״ל
    פחמימות 8.8 גרם 106.0 גרם
    שומן 21.4 גרם 257.1 גרם
    נתרן 531.5 מ״ג 6377.5 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 81.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.8 גרם
    שומן רווי 10.9 גרם 130.7 גרם
    כולסטרול 121.9 מ״ג 1462.8 מ״ג
    סידן 92.0 מ״ג 1104.5 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 1001.0 מ״ג 12012.4 מ״ג
    אבץ 58.9 מ״ג 707.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בסיס

מלית

תוספות

  • או טבעות זיתים, עגבניות שרי, פטריות או כל תוספת שאוהבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס בשמן או חמאה בנדיבות.
  2. על גבי משטח עבודה נקי, פורסים את עלי הפילו בשכבה אחידה ובעזרת סכין חד, חותכים את עלי הפילו לחצי לרוחב ולשלוש לאורך, כך שמכל עלה פילו נקבל 6 ריבועי פילו.
  3. לוקחים כל ריבוע שנוצר, צובטים במרכזו והופכים כך שמתקבל מין פרח.
  4. מניחים כ-3 ריבועי בצק פילו בכל שקע מאפינס וחוזרים על הפעולה עם כל העלים עד שכל שקעי המאפינס מלאים.
  5. מפזרים בין כפית או שתיים מהתוספות האהובות מסביב לעלי הפילו.
  6. טורפים את כל מרכיבי המלית מלבד החמאה המומסת בקערה. יוצקים באופן אחיד מעל הפילו כך שעלי הפילו יבצבצו מעט.
  7. מטפטפים בעדינות את החמאה על גבי מאפה. אפשר גם להבריש בעדינות את העלים שמבצבצים בחמאה, שלא ישרפו.
  8. מעבירים לתנור החם למשך כ-25-30 דקות, עד שהמאפינס מתייצבים ומזהיבים. אם החלק העליון מזהיב מדיי והתערובת עוד רוטטת, יש לכסות בחתיכה של נייר אלומניום בצורה רופפת (רק להניח כדי שהחלק העליון לא יישרף) ולהחזיר לתנור.
  9. כשהמאפינס מוכנים, מוציאים מהתנור, ומגישים חם עם ירקות חתוכים או סלט טרי.

    מאפינס גבינות שילדים אוהבים (צילום: תום פרנץ)
    מאפינס גבינות שילדים אוהבים. צילום: נמרוד סונדרס

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאפינס גבינות שילדים אוהבים של השף תום פרנץ

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    שני גואטה -גורן

    מתאים בול לארוחת ערב 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות