מאפי שמרים אישיים עם שוקולד ובננה

נטלי לוין מכינה מאפי שמרים אישיים עם שוקולד ובננה. מאפים יפהפיים עם שילוב טעמים מיוחד, מזוגגים בסירופ סוכר מבריק שמעניק להם מתיקות ולחות
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

בצק

מלית

הברשה

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצים, שמנת, וניל ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים צורת כדור.
  3. מניחים בתוך קערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מלית שוקולד ובננה: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  5. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
  6. מצננים את מלית השוקולד בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח (לפחות 3-4 שעות).
  7. חותכים את הבננות לקוביות קטנות בגודל של 1*1 ס”מ.
  8. הרכבת המאפים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
  9. על משטח מקומח מרדדים חלק אחד של הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
  10. מורחים על מלבן הבצק מחצית מכמות מלית בשכבה אחידה ודקה.
  11. מפזרים מחצית מכמות קוביות הבננה בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה.
  12. חותכים ל-8 חתיכות ומניחים בתוך תבנית מאפינס משומנת היטב.
  13. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי והבננה.
  14. מכסים את המאפים ומתפיחים במשך 30-50 דקות במקום חמים עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.
  15. אפייה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  16. מברישים את המאפים התפוחים בביצה בעדינות ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפים זהובים ויציבים.
  17. זיגוגבסיר קטן מניחים יחד מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מניחים לתערובת לרתוח במשך 3-4 דקות ומסירים מהאש.
  18. מזגגים את המאפים המוכנים כאשר הם יוצאים מהתנור בסירופ שנוצר ומצננים בטמפרטורת החדר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5891.0 קק״ל 5891.0 קק״ל
פחמימות 821.5 גרם 821.5 גרם
שומן 279.5 גרם 279.5 גרם
נתרן 1259.9 מ״ג 1259.9 מ״ג
חלבון 96.2 גרם 96.2 גרם
סיבים תזונתיים 40.0 גרם 40.0 גרם
שומן רווי 165.3 גרם 165.3 גרם
כולסטרול 1347.9 מ״ג 1347.9 מ״ג
סידן 521.2 מ״ג 521.2 מ״ג
ברזל 24.4 מ״ג 24.4 מ״ג
אשלגן 6610.1 מ״ג 6610.1 מ״ג
אבץ 15.7 מ״ג 15.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    אלין אבייב מור

    היי נטלי, האם צריך לאפות על טורבו או רגיל?

      Avatar
      Foody Foody

      אם לא מצוין אחרת, האפייה היא תמיד במצב רגיל

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody