מג’דרה בורגול ועדשים שחורות עם ירקות צלויים

ישראל אהרוני מכין את המנה הטבעונית שכולם אוהבים - מג'דרה בורגול ועדשים שחורות עם ירקות צלויים. תוספת בריאה לארוחה או מנה מזינה בפני עצמה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

ירקות קלויים

אופן הכנה

  1. מכינים את הירקות: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  2. קולפים וחותכים את הירקות לפרוסות. מערבבים עם יתר המרכיבים וצולים בתנור החם במשך חצי שעה.
  3. מכינים את המג’דרה: משרים את הבורגול במים קרים כחצי שעה ומסננים.
  4. מבשלים את העדשים השחורות במים רותחים כעשרים דקות ומסננים.
  5. קוצצים דק את הבצל.
  6. בסיר רחב מחממים שמן, כאשר השמן חם, מטגנים בו את הבצל עד לשקיפות.
  7. מוסיפים את הבורגול, המלח והפלפל השחור ומטגנים כשתי דקות.
  8. מוסיפים את העדשים וממשיכים לערבב.
  9. מוסיפים כורכום ומיץ לימון ומבשלים כשלוש דקות נוספות.
  10. מגישים: מניחים על צלחת מג’דרה ועליה מהירקות הצלויים ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 916.9 קק״ל 3667.4 קק״ל
פחמימות 119.1 גרם 476.3 גרם
שומן 30.6 גרם 122.3 גרם
נתרן 950.3 מ״ג 3801.4 מ״ג
חלבון 27.4 גרם 109.7 גרם
סיבים תזונתיים 34.2 גרם 136.9 גרם
שומן רווי 4.3 גרם 17.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 189.5 מ״ג 758.2 מ״ג
ברזל 6.1 מ״ג 24.2 מ״ג
אשלגן 1340.8 מ״ג 5363.2 מ״ג
אבץ 3.3 מ״ג 13.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody