מה תכינו לסוף השבוע? את הגונדי המופלא של יהודית מורחיים

מתכון נפלא לקציצות גונדי (בפרסית נקראות גונדי ברנג'י) – קציצות עוף, בקר ואורז נימוחות שמתבשלות עם עוף, שום, גזר וסלרי. טעם שיחזיר אתכם למחוזות ילדותכם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מתכון נפלא לקציצות גונדי או בפרסית גונדי ברנג’י. כשאני שואלת בבית לקראת יום שישי מה להכין לסוף עדי מיד אומרת גונדי! במתכון הזה של הגונדי יש אורז והם מיוחדים וטעימים לכן אני חייבת לשתף אתכם וכשתכינו - תודו לי. אני חייבת לציין שאת המתכון המדהים הזה קיבלתי מחברה פרסייה במהלך שיעור ספורט.

לפני כשנה פנו אלי מחברת הפקות וביקשו ממני להכין מתכון של קציצות לתוכנית הטלוויזיה “הכי טעים שיש”. השופטים בתוכנית היו חיים כהן ויהונתן רושפלד. קיבלתי על הקציצות האלו ציון 4 מתוך 5 וזו היתה חוויה כיפית ובלתי נשכחת.

עכשיו תורכם ליהנות מהמתכון.

לעוד מתכונים מעולים של יהודית מורחיים

מצרכים

מרק (הרוטב)

קציצות

ירקות

  • 3 גזרים גדולים
    קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 1 סלרי בינוני
    שטוף וקצוץ

אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: בסיר גדול מטגנים את הבצל עם השום והעוף עד אשר מזהיב. מכבים את הלהבה.
  2. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה בינונית את העוף, הבשר, האורז, הבצל, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, השמן והתבלינים לתערובת אחידה ויציבה.
    קציצות גונדי באורז (צילום: יהודית מורחיים)
    חומרי הגלם לקציצות גונדי מושלמות (צילום: יהודית מורחיים)

    קציצות גונדי באורז (צילום: יהודית מורחיים)
    יוצרים קציצות ומניחים על העוף והבצל (צילום: יהודית מורחיים)

  3. יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים מעל לבצל המטוגן שבסיר במעגלים.
  4. מפזרים מעל הקציצות את הגזר והסלרי.

    קציצות גונדי באורז (צילום: יהודית מורחיים)
    מוסיפים גזר וסלרי (צילום: יהודית מורחיים)

  5. מרתיחים מים בקומקום ושופכים בצד הסיר מים עד לגובה שמכסה את הקציצות.
  6. מוסיפים את התבלינים (לפי הטעם) ומבשלים עם מכסה על אש קטנה עד שכמעט כל המים נספגים (כשעה).
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 561.2 קק״ל 2244.7 קק״ל
פחמימות 43.8 גרם 175.2 גרם
שומן 24.5 גרם 97.8 גרם
נתרן 723.2 מ״ג 2892.9 מ״ג
חלבון 35.8 גרם 143.4 גרם
סיבים תזונתיים 7.4 גרם 29.5 גרם
שומן רווי 7.3 גרם 29.1 גרם
כולסטרול 130.5 מ״ג 522.1 מ״ג
סידן 117.9 מ״ג 471.6 מ״ג
ברזל 3.2 מ״ג 12.8 מ״ג
אשלגן 1341.5 מ״ג 5365.9 מ״ג
אבץ 4.7 מ״ג 18.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (4)

    Avatar
    שולה

    איזה טעים יצא לי …תודה על מתכון אש

    Avatar
    דור

    יאמייייי! מתכון מעולה! עברתי בדיוק לפי השלבים ויצא לי להיט.

    Avatar
    לבנה

    יצא מהמם!! תודה על המתכון המעולה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody