מה תכינו לסוף השבוע? את הגונדי המופלא של יהודית מורחיים

מתכון נפלא לקציצות גונדי (בפרסית נקראות גונדי ברנג'י) – קציצות עוף, בקר ואורז נימוחות שמתבשלות עם עוף, שום, גזר וסלרי. טעם שיחזיר אתכם למחוזות ילדותכם
מתכון נפלא לקציצות גונדי (בפרסית נקראות גונדי ברנג'י) – קציצות עוף, בקר ואורז נימוחות שמתבשלות עם עוף, שום, גזר וסלרי. טעם שיחזיר אתכם למחוזות ילדותכם
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    542
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 541.9 קק״ל 2167.6 קק״ל
    פחמימות 43.9 גרם 175.6 גרם
    שומן 22.2 גרם 88.8 גרם
    נתרן 502.6 מ״ג 2010.4 מ״ג
    חלבון 35.8 גרם 143.3 גרם
    סיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.2 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 24.4 גרם
    כולסטרול 133.7 מ״ג 534.6 מ״ג
    סידן 119.3 מ״ג 477.3 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 14.3 מ״ג
    אשלגן 1296.2 מ״ג 5184.6 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 22.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    542
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 541.9 קק״ל 2167.6 קק״ל
    פחמימות 43.9 גרם 175.6 גרם
    שומן 22.2 גרם 88.8 גרם
    נתרן 502.6 מ״ג 2010.4 מ״ג
    חלבון 35.8 גרם 143.3 גרם
    סיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.2 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 24.4 גרם
    כולסטרול 133.7 מ״ג 534.6 מ״ג
    סידן 119.3 מ״ג 477.3 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 14.3 מ״ג
    אשלגן 1296.2 מ״ג 5184.6 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 22.5 מ״ג
    סגור

מתכון נפלא לקציצות גונדי או בפרסית גונדי ברנג’י. כשאני שואלת בבית לקראת יום שישי מה להכין לסוף עדי מיד אומרת גונדי! במתכון הזה של הגונדי יש אורז והם מיוחדים וטעימים לכן אני חייבת לשתף אתכם וכשתכינו – תודו לי. אני חייבת לציין שאת המתכון המדהים הזה קיבלתי מחברה פרסייה במהלך שיעור ספורט.

לפני כשנה פנו אלי מחברת הפקות וביקשו ממני להכין מתכון של קציצות לתוכנית הטלוויזיה “הכי טעים שיש”. השופטים בתוכנית היו חיים כהן ויהונתן רושפלד. קיבלתי על הקציצות האלו ציון 4 מתוך 5 וזו היתה חוויה כיפית ובלתי נשכחת.

עכשיו תורכם ליהנות מהמתכון.

לעוד מתכונים מעולים של יהודית מורחיים

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק (הרוטב)

קציצות

ירקות

  • 3 גזרים גדולים
    קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 1 סלרי בינוני
    שטוף וקצוץ

אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: בסיר גדול מטגנים את הבצל עם השום והעוף עד אשר מזהיב. מכבים את הלהבה.
  2. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה בינונית את העוף, הבשר, האורז, הבצל, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, השמן והתבלינים לתערובת אחידה ויציבה.
    קציצות גונדי באורז (צילום: יהודית מורחיים)
    חומרי הגלם לקציצות גונדי מושלמות (צילום: יהודית מורחיים)

    קציצות גונדי באורז (צילום: יהודית מורחיים)
    יוצרים קציצות ומניחים על העוף והבצל (צילום: יהודית מורחיים)

  3. יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים מעל לבצל המטוגן שבסיר במעגלים.
  4. מפזרים מעל הקציצות את הגזר והסלרי.

    קציצות גונדי באורז (צילום: יהודית מורחיים)
    מוסיפים גזר וסלרי (צילום: יהודית מורחיים)

  5. מרתיחים מים בקומקום ושופכים בצד הסיר מים עד לגובה שמכסה את הקציצות.
  6. מוסיפים את התבלינים (לפי הטעם) ומבשלים עם מכסה על אש קטנה עד שכמעט כל המים נספגים (כשעה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מה תכינו לסוף השבוע? את הגונדי המופלא של יהודית מורחיים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות