רקע סימנס

מחמם ומנחם: מרק ירקות ירוקים עם בצקניות (שפנצל)

מרק ירקות ירוקים עם זוקיני, סלרי, ברוקולי, עשבי תיבול וגולת הכותרת - בצקניות קטנות ומפנקות! אתם עוד קוראים? טוסו להכין!
מרק ירקות ירוקים עם זוקיני, סלרי, ברוקולי, עשבי תיבול וגולת הכותרת - בצקניות קטנות ומפנקות! אתם עוד קוראים? טוסו להכין!
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    452
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 452.3 קק״ל 1809.2 קק״ל
    פחמימות 49.5 גרם 198.2 גרם
    שומן 16.0 גרם 64.1 גרם
    נתרן 69.4 מ״ג 277.6 מ״ג
    חלבון 15.4 גרם 61.5 גרם
    סיבים תזונתיים 18.9 גרם 75.7 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 10.9 גרם
    כולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 470.2 מ״ג 1880.7 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 19.9 מ״ג
    אשלגן 2987.7 מ״ג 11950.8 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    452
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 452.3 קק״ל 1809.2 קק״ל
    פחמימות 49.5 גרם 198.2 גרם
    שומן 16.0 גרם 64.1 גרם
    נתרן 69.4 מ״ג 277.6 מ״ג
    חלבון 15.4 גרם 61.5 גרם
    סיבים תזונתיים 18.9 גרם 75.7 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 10.9 גרם
    כולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 470.2 מ״ג 1880.7 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 19.9 מ״ג
    אשלגן 2987.7 מ״ג 11950.8 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור

רון יוחננוב מלמד אתכם לבשל מרק נפלא שכיף לפתוח איתו את עונת המרקים – מרק ירקות ירוקים טעים, בריא ופשוט להכנה, בתוספת משדרגת ומשביעה של בצקיות שמכינים בקלי קלות. לא תאמינו כמה הן משפרות את מרק הירקות הפשוט לכדי מעדן!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק

בצקניות

הגשה


אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל דק וכותשים את השום. חותכים את הזוקיני לקוביות, פורסים את הקישוא לטבעות, קוצצים את הסלרי עם העלים, מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים, חותכים את הקולורבי לקוביות וקוצצים את הפטרוזיליה ויתר עשבי התיבול דק.
  2. מכינים את המרק: קוצצים את הבצל דק וכותשים את השום. מחממים על כיריים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את כל הירקות והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים את המרק כחצי שעה.
  3. במקביל, מכינים את הבצקניות - השפנצל: מערבבים בקערה את הקמח, הביצה ושמן הזית (אם התערובת סמיכה מידי, מוסיפים כף מים), עד שמתקבל בצק יציב ומעט נוזלי, אך לא נוזלי מדי.
  4. מגבירים שוב את הלהבה ומביאים את המרק לסף רתיחה.
  5. מטפטפים בזהירות בעזרת כפית את הבצק לתוך המרק (הוא הופך לבצקניות תוך רגע). לא מערבבים בשלב זה עד שהבצקניות מתגבשות.
  6. מפזרים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מעל ומגישים מיד.
מרק ירוקים עם שפנצל1. צילום: נמרוד סונדרס
מרק ירוקים עם שפנצל. צילום: נמרוד סונדרס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מחמם ומנחם: מרק ירקות ירוקים עם בצקניות (שפנצל)

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    מיכל וויס

    אפשר לטחון את המרק לפני שמוסיפים את הבצקניות?

      Avatar
      מערכת Foody

      עלול לצאת מאוד מימי, כך שלא מומלץ

    Avatar
    נגה שחם

    זה נקרא שפצלה , בלי נ .לידיעה.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נגה, יש כל מיני ניבים שונים, אפשר לכתוב גם שפנצל

    Avatar
    פנינה פוקס

    אשמח לקבל מתכונים…אך יוחננוף היקר אינך מציין הטיבול..למשל במרק של הירוקים

      Avatar
      מערכת Foody

      היי פנינה, אפשר להצטרף לרשימת הניוזלטר ולקבל מתכון לאימייל, בסוף העמוד כאן למטה:
      https://foody.co.il/
      בנוגע לתיבול – המרק עשיר בטעמים, אפשר להוסיף מלח ולפלפל שחור לפי הטעם

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות