מלי מאירוב חוגגת עם בלינצ’ס ממולא כשר לפסח

מלי מאירוב מכינה בלינצ'ס טעימים בטירוף כשרים לפסח, במילוי בשר טחון, בצל ותבלינים ברוטב פטריות ובצל. מנה עיקרית מצויינת לארוחת צהריים או ערב לימי הפסח הקרבים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    19

מצרכים

בלילה

מילוי וטיגון

רוטב פטריות

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את הביצים והשמן היטב.
  2. מוסיפים את שאר מרכיבי הבלילה ונערבב במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת דלילה ללא גושים.
  3. משמנים מחבת טפלון בטיפונת מרגרינה, בעזרת מצקת שמים במחבת מהבלילה (חצי מצקת בערך) ובתנועות מעגליות, מזיזים את המצקת, או לחלופין את המחבת, כך שהתערובת תכסה את כל פני המחבת.
  4. מחכים 2 דק’, (לא הופכים לצד השני), ומעבירים לצלחת.
  5. ממלאים ומטגנים: במחבת, מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים היטב עד שהבשר משנה את צבעו לגמרי.
  6. כשהבשר מבושל, מורידים מהאש ומקררים אותו.
  7. ממלאים את הבלינצ’ס על הצד העשוי כך שהצד הלא עשוי יהיה החיצוני (ניתן להקפיא את הבלינצ’ס עד הטיגון) ומגלגלים.
  8. מכינים 2 קערות, עם ביצה טרופה וצלחת אחרת עם קמח מצה.
  9. טובלים בביצה ובקמח המצה את הבלינצ’ס, ומטגנים משני הצדדים (ניתן לטגן אותם גם ללא ציפוי) ולהעביר לתבנית.
  10. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל והפטריות כמה דקות ומוסיפים את שאר המרכיבים להכנת רוטב הפטריות על אש נמוכה. במידת הצורך מוסיפים מים, טועמים ומתקנים תיבול.
  11. כשהרוטב מוכן, שופכים על הבלינצ’ס את הרוטב.

    בלינצ'ס של מלי מאירוב. צילום: מלי מאירוב
    בלינצ’ס של מלי מאירוב. צילום: מלי מאירוב

הערות

  • אפשרויות מילוי: פירה עם בצל מטוגן, או פטריות מטוגנות עם בצל מטוגן, או כבדים קצוצים מטוגנים עם בצל מטוגן
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 215.4 קק״ל 3230.4 קק״ל
פחמימות 16.5 גרם 247.9 גרם
שומן 10.9 גרם 163.8 גרם
נתרן 634.0 מ״ג 9509.8 מ״ג
חלבון 12.4 גרם 185.4 גרם
סיבים תזונתיים 1.2 גרם 18.6 גרם
שומן רווי 3.2 גרם 48.5 גרם
כולסטרול 113.3 מ״ג 1699.0 מ״ג
סידן 32.1 מ״ג 482.2 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 21.7 מ״ג
אשלגן 345.9 מ״ג 5188.6 מ״ג
אבץ 2.0 מ״ג 29.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    inna Weizman

    מתכון מדוייק ומושלם.קל ביותר .

תגובות (122)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody