מנה מנצחת אצלכם בצלחת: עוף עם זיתים, לימון כבוש וסלט גזר מרוקאי

הנסיך הצפון אפריקאי, הלימון הכבוש, פוגש באחד משבעת המינים, הזית, וביחד הם הופכים את מנת העוף הזו לחגיגה צבעונית ומקפיצה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

עוף

רוטב

סלט גזר מרוקאי

אופן הכנה

  1. מכינים את העוף: מטגנים במחבת רחבה את שוקי העוף בשמן הזית כך שכל צדדיו יהיו זהובים.
  2. משרים את הפלפל היבש המתוק במים הרותחים כ-5 דקות. מסננים מהמים, מנקים מהזרעים ומהעוקץ וחותכים לחתיכות גדולות.
  3. במעבד המזון טוחנים יחד בפולסים (2-3 פעמים) את הלימון הכבוש, הזיתים, השום, הפפריקה המתוקה, שמן הזית, העגבניות המלח והפלפל האדום החתוך. עד שמתקבלת מחית לא חלקה אלא עם חתיכות קטנות.

    צילום: שניר גוואטה.
    טוחנים יחד את כל הרכיבים (צילום: דרור עינב)

  4. מוסיפים את הרוטב למחבת עם שוקי העוף. מוסיפים את המים ומערבבים מעט.
  5. מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
  6. מכינים את סלט הגזר המרוקאי: במעבד מזון חותכים הגזרים לקוביות.
  7. מוסיפים את שמן הזית, הפפריקה והכוסברה הקצוצה ומגישים לצד העוף. 

    צילום: שניר גוואטה.
    מכינים סלט גזר מרוקאי טעים טעים (צילום: דרור עינב)

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 495.4 קק״ל 1981.7 קק״ל
פחמימות 12.4 גרם 49.4 גרם
שומן 48.5 גרם 194.0 גרם
נתרן 1800.9 מ״ג 7203.4 מ״ג
חלבון 2.6 גרם 10.4 גרם
סיבים תזונתיים 7.2 גרם 28.9 גרם
שומן רווי 6.7 גרם 26.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 101.8 מ״ג 407.4 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 6.2 מ״ג
אשלגן 1074.7 מ״ג 4298.6 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 1.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

    Avatar
    גיטל

    הזכיר לי את המתכון של חמותי. כל הבית התמלא ריחות נעימים. יצא מעדן

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody