
מסעדה סינית בבית: קוביות טופו פריכות ברוטב שום חרפרף
מתכון קוביות טופו ברוטב נפלא לארוחת צהריים זריזה. תוך דקות יש לכם ארוחה ממש כמו במסעדה, רק תדאגו לכם למקלות אכילה!
מתכון קוביות טופו ברוטב נפלא לארוחת צהריים זריזה. תוך דקות יש לכם ארוחה ממש כמו במסעדה, רק תדאגו לכם למקלות אכילה!
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 104.3 קק״ל 417.0 קק״לפחמימות 8.1 גרם 32.4 גרםשומן 7.7 גרם 30.6 גרםנתרן 111.1 מ״ג 444.5 מ״גחלבון 1.6 גרם 6.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.6 מ״ג 22.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 68.1 מ״ג 272.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות104
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 104.3 קק״ל 417.0 קק״לפחמימות 8.1 גרם 32.4 גרםשומן 7.7 גרם 30.6 גרםנתרן 111.1 מ״ג 444.5 מ״גחלבון 1.6 גרם 6.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.6 מ״ג 22.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 68.1 מ״ג 272.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
לסינים יש שלל מנות על טהרת הטופו, הרבה מהן חריפות. רוטב השום החרפרף מומלץ והולך מעולה גם עם חלבון אחר או ירקות, אבל הכי מתאים לטופו הפיקנטי ולחובבי הטעמים האסיאתיים העזים. הכינו את המתכון ותוכלו ליהנות ממנת חלבון לצד אורז לבן, שתעשה לכם את היום ותגרום לכם להתאהב בטופו!
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 104 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


טופו
-
1 חבילה טופו קשה בטעם פיקנטי משק ויילר
-
1 כף גדושה קורנפלור
-
3 כפות שמן שומשום

אופן הכנה
- מכינים את הטופו: בעזרת מגבת, מייבשים היטב את הטופו מנוזלים.
- חותכים את הטופו לקוביות בגודל של 2 ס״מ ומניחים בקערה.
- שופכים מעליו את הקורנפלור ומערבבים היטב, כך שכל קוביית טופו תצופה מכל הצדדים.
- מחממים מחבת ומוסיפים את שמן השומשום. מטגנים היטב את קוביות הטופו, עד שהן פריכות ושחומות היטב מכל הצדדים.
- בינתיים בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ושופכים מעל את קוביות הטופו הפריכות.
- ממשיכים לערבב את הטופו ברוטב במשך דקה- שתיים עד שהרוטב מסמיך ומצפה את קוביות הטופו.
- מקשטים בשומשום ומגישים מיד לצד אורז לבן.
קוביות טופו. צילום: רותם ליברזון
אופן הכנה
- מכינים את הטופו: בעזרת מגבת, מייבשים היטב את הטופו מנוזלים.
- חותכים את הטופו לקוביות בגודל של 2 ס״מ ומניחים בקערה.
- שופכים מעליו את הקורנפלור ומערבבים היטב, כך שכל קוביית טופו תצופה מכל הצדדים.
- מחממים מחבת ומוסיפים את שמן השומשום. מטגנים היטב את קוביות הטופו, עד שהן פריכות ושחומות היטב מכל הצדדים.
- בינתיים בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ושופכים מעל את קוביות הטופו הפריכות.
- ממשיכים לערבב את הטופו ברוטב במשך דקה- שתיים עד שהרוטב מסמיך ומצפה את קוביות הטופו.
- מקשטים בשומשום ומגישים מיד לצד אורז לבן.
הערות
- רצוי להגיש לצד אורז לבן ולקשט בשומשום שחור או בצל ירוק
הערות
- רצוי להגיש לצד אורז לבן ולקשט בשומשום שחור או בצל ירוק
בשיתוף עם משק ויילר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן