מרק בצל עם גבינה וטוסטים

איילת הירשמן מכינה מרק בצל בתוספת טוסטוני גבינה צהובה מותכת. מכינים בקלות בבית ומפתיעים את המשפחה בטעמים של צרפת
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

מרק

  • 1 ק"ג או 6 בצלים בינוניים
  • 3 גבעולי כרישות
  • 2 כפות שמן זית
  • 30 גרם חמאה
  • 3 גבעולי תימין טרי
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כוס מרטיני לבן
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 1 כף אבקת מרק בצל

טוסטים

  • 6 פרוסות לחמי שאור
  • 6 כפיות שמן זית
  • 200 גרם גבינה צהובה 28%

אופן הכנה

  1. חותכים את הבצל והכרשה לפרוסות בעובי 1 ס"מ. קוצצים דק את שיני השום.
  2. מחממים בסיר גדול את שמן הזית והחמאה, מוסיפים את הבצלים הפרוסים, הכרשה והטימין, מכסים ומטגנים-מאדים על להבה נמוכה למשך 20-15 דקות, שבמהלכן מערבבים מדי פעם.
  3. כשהבצל והכרשה רכים מאוד, מוסיפים את השום, מגבירים את הלהבה לבינונית ומטגנים בלי מכסה כמה דקות, כדי שהבצל יזהיב קלות.
  4. יוצקים פנימה את המרטיני או היין, מביאים לרתיחה ומאפשרים לו להעלות אדים עוד כדקה-שתיים.
  5. מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים את הציר ירקות ואבקת מרק בצל, ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה 20-15 דקות.
  6. מחממים את התנור לחום 180 מעלות במצב גריל.
  7. מחלקים את המרק לקעריות, מניחים מעל כל קערה פרוסת לחם ומטפטפים עליה קצת שמן זית. מניחים מלמעלה פרוסות מהגבינה ומכניסים לתנור לכמה דקות, עד שהגבינה נמסה מאוד והלחם מזהיב. מגישים מיד.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)