מרק בצל עם גבינה וטוסטים

איילת הירשמן מכינה מרק בצל בתוספת טוסטוני גבינה צהובה מותכת. מכינים בקלות בבית ומפתיעים את המשפחה בטעמים של צרפת
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

מרק

טוסטים

אופן הכנה

  1. חותכים את הבצל והכרשה לפרוסות בעובי 1 ס”מ. קוצצים דק את שיני השום.
  2. מחממים בסיר גדול את שמן הזית והחמאה, מוסיפים את הבצלים הפרוסים, הכרשה והטימין, מכסים ומטגנים-מאדים על להבה נמוכה למשך 20-15 דקות, שבמהלכן מערבבים מדי פעם.
  3. כשהבצל והכרשה רכים מאוד, מוסיפים את השום, מגבירים את הלהבה לבינונית ומטגנים בלי מכסה כמה דקות, כדי שהבצל יזהיב קלות.
  4. יוצקים פנימה את המרטיני או היין, מביאים לרתיחה ומאפשרים לו להעלות אדים עוד כדקה-שתיים.
  5. מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים את הציר ירקות ואבקת מרק בצל, ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה 20-15 דקות.
  6. מחממים את התנור לחום 180 מעלות במצב גריל.
  7. מחלקים את המרק לקעריות, מניחים מעל כל קערה פרוסת לחם ומטפטפים עליה קצת שמן זית. מניחים מלמעלה פרוסות מהגבינה ומכניסים לתנור לכמה דקות, עד שהגבינה נמסה מאוד והלחם מזהיב. מגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 448.6 קק״ל 2691.7 קק״ל
פחמימות 27.4 גרם 164.4 גרם
שומן 25.3 גרם 152.1 גרם
נתרן 1032.2 מ״ג 6193.2 מ״ג
חלבון 25.2 גרם 151.0 גרם
סיבים תזונתיים 4.2 גרם 25.1 גרם
שומן רווי 3.8 גרם 23.1 גרם
כולסטרול 10.8 מ״ג 64.5 מ״ג
סידן 78.5 מ״ג 471.2 מ״ג
ברזל 2.9 מ״ג 17.1 מ״ג
אשלגן 203.7 מ״ג 1222.3 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody