מרק דלורית קר ליום שכולו שמש

המתכונים הכי טובים נולדים בכלל מטעויות - ככה גילתה תמרה אהרוני שמרק כתום יכול להיות ממש טעים כשהוא קר מהמקרר. מתכון קיצי במיוחד של מרק דלורית קר
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מרקים אני אוהבת מכל כך הרבה סיבות. הם גם קלים להכנה, גם עונים לי על הצורך ב”אוכל מבושל”, הם משביעים אבל לא כבדים מדי, ויש אינסוף של אפשרויות במרקים - וכידוע אני משתעממת בקלות ואוהבת גיוון.

מרק כתום הוא אחד המרקים הראשונים שלמדתי להכין. הייתי ילדה וזה היה מרק נורא פופולרי, גם האימהות שלא ידעו לבשל ידעו להכין מרק כתום. הוא קל להכנה, והטעמים המתקתקים שלו הופכים אותו לאהוב במיוחד בקרב מבוגרים וילדים.

מאז ועד היום הכנתי את המרק הכתום מאות פעמים, בעשרות גרסאות, כל פעם אני קצת מגוונת, וקצת משנה, מורידה איזה מרכיב, מחליפה מרכיב אחד באחר, בקיצור משחקת.

בקיץ, בשיא החום, קשה לי עם אוכל חם וכבד. בקיץ אני נהנית ממאכלים קלילים ומרעננים, סלטים ופירות טריים, סנדביצ’ים. שום דבר שיכביד מדי או יחמם לי את הגוף והמטבח. קצת ללכת עם ולהרגיש בלי. גם האוכל המבושל שלי הופך לקליל יותר, דגים בתנור, פסטה ברוטב עדין ולא מכביד, אוכל אסייתי עם המון עשבי תיבול שנותנים איזו רעננות…

אבל פתאום, ככה בלי שום אזהרה, לפני כמה שבועות, בשיא החום של אוגוסט, התחשק לי מרק כתום. הכנתי את המרק, הכנסתי אותו למקרר (בכל זאת אוגוסט ולא רציתי שיתקלקל…) ורצתי להביא את יולי מהקייטנה. כשחזרתי כבר הייתי כל כך רעבה, שלא הייתה לי סבלנות לחמם את המרק ואכלתי אותו ככה, קר מהמקרר.

כל הרעיונות הגדולים נוצרים מטעויות. זה בחוקים! אתם לא מבינים כמה טעים המרק הזה היה. כל הטוב של מרק כתום, אבל ברעננות של מרק קר! פשוט להיט! אז עשיתי עוד כמה ניסיונות, שדרגתי קצת ואפילו הכנתי תוספת של פצפוצי אורז בר שנותנת קראנץ’ כיפי בתוך הקרמיות של המרק.

אז שתדעו שמעכשיו יש פתרון. יש מתכון שהוא גם מרק, מנחם ומשביע ובו בזמן גם מרענן וקליל, ואם ממש תרצו בחורף לאכול אותו חם, הוא יהיה לא פחות טעים. אה, ואם אתם לא אוהבים מרק קר, השאירו אותו חם, הדליקו את המזגן בפול פאוור וחישבו על שלכת ורוחות סתיו קלילות

מצרכים

ירקות קלויים

פצפוצי אורז שחור

מרק

אופן הכנה

  1. קולים את הירקות: מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. חותכים את הכרשה לחתיכות באורך של 3 ס”מ.
  3. קולפים את הדלורית ומרוקנים מהגרעינים, חותכים את הדלורית לחתיכות בגודל של 4 ס”מ.
  4. קולפים מחצית מכמות הג’ינג’ר וחותכים לחתיכות בגודל של 3 ס”מ.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את הירקות החתוכים.
  6. בקערית קטנה מערבבים שמן זית, סוכר, מלח ופלפל שחור ויוצקים על הירקות בתבנית. אופים את הירקות 30 דקות.
  7. מכינים פצפוצי אורז שחור: בסיר קטן מחממים 1/2 כוס שמן.
  8. כשהשמן ממש ממש חם מוסיפים את אורז הבר השחור.
  9. תוך 1-2 דקות האורז מתנפח בשמן ומתחיל לצוף. כשפצפוצי האורז צפים מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת לקערית עם נייר סופג וממליחים.
  10. כשהירקות מוכנים מעבירים אותם לקערה גדולה.
  11. קולפים את יתרת הג’ינג’ר וחותכים לחתיכות בגודל 2 ס”מ ומוסיפים לקערה עם הירקות.
  12. מוסיפים את קרם הקוקוס, מייפל, מלח ופלפל שחור.
  13. בעזרת בלנדר מוט טוחנים הכול לתערובת אחידה וחלקה.
  14. מצננים במקרר ומגישים קר. לפני ההגשה מפזרים מפצפוצי האורז.

הערות

  • אם אוהבים חריף, אפשר להוסיף גם צ'ילי אדום קצוץ
  • אפשר להוסיף קצת מים אם אוהבים שמרקם המרק דליל יותר
  • במקום דלורית אפשר להשתמש בכל סוג דלעת
  • כמובן שאפשר לאכול את המרק גם כשהוא חם

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 726.8 קק״ל 2907.2 קק״ל
פחמימות 34.8 גרם 139.3 גרם
שומן 65.6 גרם 262.5 גרם
נתרן 1203.9 מ״ג 4815.6 מ״ג
חלבון 4.5 גרם 17.9 גרם
סיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.4 גרם
שומן רווי 25.9 גרם 103.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 117.5 מ״ג 470.0 מ״ג
ברזל 5.2 מ״ג 20.6 מ״ג
אשלגן 506.6 מ״ג 2026.3 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 5.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody