שיהיה לכם יום כתום: מרק דלעת עם עדשים כתומות

יש אנשים שלא מחכים לחורף כדי לשתות קערת מרק טעימה - מתכון מנצח של מרק דלעת עם עדשים כתומות קל ומהיר להכנה. שיהיה לכולנו יום כתום!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל, השום ושורש הפטרוזיליה עד להזהבת הבצל. מוסיפים את הכמון, הבהרט, ההל והקינמון ומערבבים.
  2. בינתיים, חותכים את הדלעת ותפוח האדמה לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.

    חותכים את הדלעת ותפוחי האדמה לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר. צילום: שניר
    חותכים את הדלעת ותפוחי האדמה לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר. צילום: שניר

  3. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  4. טוחנים את הירקות בתוך הסיר בעזרת בלנדר מוט.
  5. מוסיפים את העדשים, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות.

    מוסיפים את העדשים. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים את העדשים. צילום: שניר גואטה

  6. מתבלים את המרק באבקת המרק בטעם עוף, מלח ופלפל ומערבבים. אם הוא סמיך מדי - מוסיפים עוד קצת מים רותחים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.

    מתבלים באבקת מרק עוף של קנור. צילום: שניר גואטה
    מתבלים באבקת מרק עוף של קנור. צילום: שניר גואטה

  7. מוסיפים את עלי הבייבי תרד, מערבבים היטב ומשאירים עם מכסה ל-10 דקות
  8. מגישים ושומרים בכלי אטום.
    מרק דלעת ועדשים כתומות. צילום: שניר גואטה
    מרק דלעת ועדשים כתומות. צילום: שניר גואטה

     

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 202.4 קק״ל 1214.6 קק״ל
פחמימות 25.0 גרם 149.7 גרם
סוכר 8.0 גרם 48.2 גרם
שומן 4.0 גרם 24.1 גרם
נתרן 1486.4 מ״ג 8918.1 מ״ג
חלבון 9.3 גרם 55.7 גרם
סיבים תזונתיים 10.6 גרם 63.7 גרם
שומן רווי 0.6 גרם 3.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 109.7 מ״ג 658.1 מ״ג
ברזל 4.6 מ״ג 27.8 מ״ג
אשלגן 1006.7 מ״ג 6040.4 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar