מרק חרירה בצ’יק

רחלי קרוט מכינה מרק חרירה עשיר, מנחם ומלא בירקות. מדובר באמת בארוחה שלמה, משביעה וסופר טעימה, שכיף להגיש עם פלח לימון בצד ועשבי תיבול טריים מעל.
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מרק חרירה הוא לא מסוג המרקים שאמא שלי הכינה בבית אלא דווקא כזה שאימצתי עם השנים. מסוג המתכונים שאפשר לשחק איתם ולהוסיף להם כמעט כל מה שאוהבים. גזר חתוך לקוביות, עשבי תיבול, קטניות ותוספות טעימות כמו גריסים או בורגול ואפילו בשר, למרות שאני מעדיפה אותו בלעדיו.

אני הכי אוהבת אותו עם תועפות אטריות דקות, שמתרככות מאוד בבישול ומלא גרגירי חומוס שבזכות הסיר הזה אני אפילו לא צריכה לבשל במשך שעות - 10 דקות והם רכים רכים ומתמסרים.

אז מה צריך לעשות כדי להכין את המרק המושלם הזה? הכי פשוט. מטגנים את הבצל, הסלרי והשום בטיגון באויר חם, שחוסך שמן. מוסיפים גרגירי חומוס ומבשלים בסיר לחץ במשך 10 דקות בלבד. לא להאמין! ומפה זה בדיוק דקה של עבודה - מוסיפים את כל המצרכים, מכסים ומבשלים עוד כמה דקות ולא תאמינו, זה מוכן.

מדובר באמת בארוחה שלמה, משביעה וסופר טעימה, שכיף להגיש עם פלח לימון בצד ועשבי תיבול טריים מעל. רק אל תשכחו להדליק את המזגן ולהתפלל לבואו של הגשם.

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות ואת עשבי התיבול קוצצים דק. סוחטים את הלימון.
  2. מניחים את הסיר הקרמי במכשיר ומוסיפים שמן זית, בצל, סלרי ושום. מערבבים וסוגרים את המכסה. מעבירים למצב טיגון באויר חם למשך 5 דקות ומדי פעם פותחים ומערבבים.
  3. מוסיפים את גרגירי החומוס, המים והתבלינים וסוגרים עם מכסה סיר הלחץ. מקפידים שהשסתום של ה-Seal סגור.
  4. מפעילים ל-10 דקות.
  5. פותחים, מוסיפים את שאר המצרכים פרט לאטריות ושוב סוגרים עם מכסה סיר הלחץ ואוטמים עם כפתור ה-SEAL.
  6. מפעילים ל-10 דקות ואז פותחים, מוסיפים את האטריות ומפעילים לדקה אחת בלבד.

מחפשים מתכון למרק שווה? הנה כמה הצעות:

מתכון מרק תירס סיני של ישראל אהרוני

מתכון מרק בורשט של סבינה ולדמן

מתכון מרק לקוסקוס מרוקאי של יונית צוקרמן

מתכון מרק עדשים מושלם של שי-לי ליפא

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 239.4 קק״ל 1915.4 קק״ל
פחמימות 31.2 גרם 249.8 גרם
שומן 6.9 גרם 55.6 גרם
נתרן 581.2 מ״ג 4649.9 מ״ג
חלבון 11.8 גרם 94.2 גרם
סיבים תזונתיים 13.1 גרם 105.0 גרם
שומן רווי 0.8 גרם 6.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 86.1 מ״ג 688.9 מ״ג
ברזל 4.2 מ״ג 33.4 מ״ג
אשלגן 779.9 מ״ג 6238.9 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 10.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    ללי כץ

    שלום רחלי, תוכלי להוסיף הוראות הכנה בסיר רגיל ?! תודה

      Avatar
      Foody Foody

      היי ללי, המתכון הספציפי הזה הותאם לשימוש בסיר הקרמי של נינג’ה פודי. אנו ממליצים להיעזר במתכון מרק אחר כדי להתאימו לסירים רגילים.

    Avatar
    אילנה ויין

    אפשר תמונה של הסיר הקרמי?

      Avatar
      Foody Foody

      היי! חפשי בגוגל ninja foodie ותמצאי את הסיר הקרמי מהסרטון

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody