מרק חרירה בצ’יק

רחלי קרוט מכינה מרק חרירה עשיר, מנחם ומלא בירקות. מדובר באמת בארוחה שלמה, משביעה וסופר טעימה, שכיף להגיש עם פלח לימון בצד ועשבי תיבול טריים מעל.
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מרק חרירה הוא לא מסוג המרקים שאמא שלי הכינה בבית אלא דווקא כזה שאימצתי עם השנים. מסוג המתכונים שאפשר לשחק איתם ולהוסיף להם כמעט כל מה שאוהבים. גזר חתוך לקוביות, עשבי תיבול, קטניות ותוספות טעימות כמו גריסים או בורגול ואפילו בשר, למרות שאני מעדיפה אותו בלעדיו.

אני הכי אוהבת אותו עם תועפות אטריות דקות, שמתרככות מאוד בבישול ומלא גרגירי חומוס שבזכות הסיר הזה אני אפילו לא צריכה לבשל במשך שעות - 10 דקות והם רכים רכים ומתמסרים.

אז מה צריך לעשות כדי להכין את המרק המושלם הזה? הכי פשוט. מטגנים את הבצל, הסלרי והשום בטיגון באויר חם, שחוסך שמן. מוסיפים גרגירי חומוס ומבשלים בסיר לחץ במשך 10 דקות בלבד. לא להאמין! ומפה זה בדיוק דקה של עבודה - מוסיפים את כל המצרכים, מכסים ומבשלים עוד כמה דקות ולא תאמינו, זה מוכן.

מדובר באמת בארוחה שלמה, משביעה וסופר טעימה, שכיף להגיש עם פלח לימון בצד ועשבי תיבול טריים מעל. רק אל תשכחו להדליק את המזגן ולהתפלל לבואו של הגשם.

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות ואת עשבי התיבול קוצצים דק. סוחטים את הלימון.
  2. מניחים את הסיר הקרמי במכשיר ומוסיפים שמן זית, בצל, סלרי ושום. מערבבים וסוגרים את המכסה. מעבירים למצב טיגון באויר חם למשך 5 דקות ומדי פעם פותחים ומערבבים.
  3. מוסיפים את גרגירי החומוס, המים והתבלינים וסוגרים עם מכסה סיר הלחץ. מקפידים שהשסתום של ה-Seal סגור.
  4. מפעילים ל-10 דקות.
  5. פותחים, מוסיפים את שאר המצרכים פרט לאטריות ושוב סוגרים עם מכסה סיר הלחץ ואוטמים עם כפתור ה-SEAL.
  6. מפעילים ל-10 דקות ואז פותחים, מוסיפים את האטריות ומפעילים לדקה אחת בלבד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 239.4 קק״ל 1915.4 קק״ל
פחמימות 31.2 גרם 249.8 גרם
שומן 6.9 גרם 55.6 גרם
נתרן 581.2 מ״ג 4649.9 מ״ג
חלבון 11.8 גרם 94.2 גרם
סיבים תזונתיים 13.1 גרם 105.0 גרם
שומן רווי 0.8 גרם 6.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 86.1 מ״ג 688.9 מ״ג
ברזל 4.2 מ״ג 33.4 מ״ג
אשלגן 779.9 מ״ג 6238.9 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 10.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody