מרק ירקות ועדשים שקורא לכם לחזור הביתה

אסי רוז מכינה מרק עשיר ומנחם שכל בני הבית אוהבים עם עדשים צבעוניות, בטטה ותפוח אדמה בתיבול עדין ומרגיע - המרק המושלם לצהריים או ערב בימי החורף האחרונים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

השמש החורפית התחילה לשקר לכולנו, כל אחד מכור לקצת שמש שקרנית של חורף.

זו התמכרות שנולדים איתה והיא בכל שנה מתעצמת עוד ועוד.

המרק הזה הוא מרק של שמש שקרנית, מרק שמחבק כל איבר ואיבר בגוף.

מרק מחמם, מרק מחזק, מרק שגורם למערכת החיסון להיות מאושרת וחזקה.

מרק שלושת העדשים, זה המרק שאני מכינה בדיוק שמתחיל הסבב הנוסף של מחלות החורף וכולם מתעטשים או משתעלים. אז זה המרק המחזק של הבית.

המרק שכולם חוזרים מיום עבודה ארוך והכי רוצים לנשנש אותו לארוחת ערב טובה.

בימים האחרונים יצא לי לאכול את המרק המדהים הזה בליטוף של שמש שקרנית באמצע פברואר, שמש שגרמה לי לתהות אם יש אדם בעולם שלא מאוהב בה.

היא ליטפה את פני, חיבקה את עיני וגרמה לכל ביס מהמרק החלומי הזה להיות הכי טעים שיש.

הוא מרק שמכינים ברגע והוא מחכה לכם בכל סוף יום במקרר, הוא מרק של אמהות, ומרק של ילדים. הוא מרק של ביחד ומרק של לבד, הוא מרק לימי גשם ומרק לימים שטופי שמש בהם הכי מפנק וכיף לאכול אותו.

זה המתכון לאושר, זה המתכון לביס החלומי והמלטף הזה.

לחבק את קערית המרק, להתפנק מול קרני השמש השקרניות ולהתמוגג, מהתחושות, מהטעמים ומההפסקה הזו באמצע היום. פשוט רגע קסום ומחזק.

ימי שמש מאושרים 🙂

מצרכים

אופן הכנה

  1. בסיר רחב שוליים מטגנים את הבצל, הסלרי והגזר במעט שמן זית, מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים קלות.
  2. מכניסים לסיר את התבלינים ומערבבים היטב את תכולת הסיר עד שריח התבלינים מלטף לנו את האף. מוסיפים את קוקטייל העדשים השטופות ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים לסיר את הירקות והמים (שימו לב שהמים מכסים את כל התערובת אם לא אז מוסיפים עוד מים). מוסיפים את עלי הדפנה.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה עם מכסה. (שימו לב לערבב כל 20-30 דקות ולוודא שמפלס הנוזלים לא יורד משמעותית בסיר. במידה וכן דאגו להוסיף עוד נוזלים בהתאם לצורך).
  5. לאחר שעה וחצי מכבים את האש. מוסיפים את הפטרוזיליה/ שמיר (אם אוהבים) קצוצים דק דק ונהנים מקערית מרק טובה ומחזקת בשמש שקרנית של פברואר.

    מרק-ירקות-ועדשים-(צילום: אסי-רוז)
    מרק-ירקות-ועדשים-(צילום: אסי-רוז)

הערות

  • ניתן לשמור במקרר ל5 ימים בקופסא אטומה
  • ניתן לשחק עם הירקות שמכניסים למרק לפי טעמכם האישי
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 278.0 קק״ל 1668.2 קק״ל
פחמימות 37.4 גרם 224.3 גרם
שומן 8.0 גרם 48.0 גרם
נתרן 623.0 מ״ג 3737.9 מ״ג
חלבון 12.9 גרם 77.7 גרם
סיבים תזונתיים 16.3 גרם 97.7 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 5.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 79.7 מ״ג 478.5 מ״ג
ברזל 4.4 מ״ג 26.4 מ״ג
אשלגן 417.3 מ״ג 2504.0 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    גלית אביבי

    המרק מתבשל לו על האש אהבתי את המהירות ועכשיו הריח בבית מטריףףףף

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף! נשמע תענוג!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody