מרק ירקות ועדשים שקורא לכם לחזור הביתה
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 472.6 קק״ל 2835.7 קק״לפחמימות 64.0 גרם 384.0 גרםשומן 5.6 גרם 33.7 גרםנתרן 660.2 מ״ג 3961.0 מ״גחלבון 21.6 גרם 129.7 גרםסיבים תזונתיים 32.4 גרם 194.1 גרםשומן רווי 1.3 גרם 7.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 541.0 מ״ג 3245.8 מ״גברזל 5.6 מ״ג 33.8 מ״גאשלגן 3651.6 מ״ג 21909.6 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות473
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 472.6 קק״ל 2835.7 קק״לפחמימות 64.0 גרם 384.0 גרםשומן 5.6 גרם 33.7 גרםנתרן 660.2 מ״ג 3961.0 מ״גחלבון 21.6 גרם 129.7 גרםסיבים תזונתיים 32.4 גרם 194.1 גרםשומן רווי 1.3 גרם 7.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 541.0 מ״ג 3245.8 מ״גברזל 5.6 מ״ג 33.8 מ״גאשלגן 3651.6 מ״ג 21909.6 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.7 מ״גסגור
השמש החורפית התחילה לשקר לכולנו, כל אחד מכור לקצת שמש שקרנית של חורף.
זו התמכרות שנולדים איתה והיא בכל שנה מתעצמת עוד ועוד.
המרק הזה הוא מרק של שמש שקרנית, מרק שמחבק כל איבר ואיבר בגוף.
מרק מחמם, מרק מחזק, מרק שגורם למערכת החיסון להיות מאושרת וחזקה.
מרק שלושת העדשים, זה המרק שאני מכינה בדיוק שמתחיל הסבב הנוסף של מחלות החורף וכולם מתעטשים או משתעלים. אז זה המרק המחזק של הבית.
המרק שכולם חוזרים מיום עבודה ארוך והכי רוצים לנשנש אותו לארוחת ערב טובה.
בימים האחרונים יצא לי לאכול את המרק המדהים הזה בליטוף של שמש שקרנית באמצע פברואר, שמש שגרמה לי לתהות אם יש אדם בעולם שלא מאוהב בה.
היא ליטפה את פני, חיבקה את עיני וגרמה לכל ביס מהמרק החלומי הזה להיות הכי טעים שיש.
הוא מרק שמכינים ברגע והוא מחכה לכם בכל סוף יום במקרר, הוא מרק של אמהות, ומרק של ילדים. הוא מרק של ביחד ומרק של לבד, הוא מרק לימי גשם ומרק לימים שטופי שמש בהם הכי מפנק וכיף לאכול אותו.
זה המתכון לאושר, זה המתכון לביס החלומי והמלטף הזה.
לחבק את קערית המרק, להתפנק מול קרני השמש השקרניות ולהתמוגג, מהתחושות, מהטעמים ומההפסקה הזו באמצע היום. פשוט רגע קסום ומחזק.
ימי שמש מאושרים 🙂
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 473 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
4 גבעולי סלריקצוצים דק
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
3 גזרים בינונייםחתוכים לקוביות קטנות, מומלץ עם הקליפה
-
4 שיני שוםקלופות ופרוסות דק
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1 בטטה בינוניתקלופה וחתוכה לקוביות
-
2 תפוחי אדמה בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות
-
1/2 כוס עדשים כתומותאין צורך בהשרייה מוקדמת
-
1/2 כוס עדשים שחורותאין צורך בהשרייה מוקדמת
-
1/2 כוס עדשים ירוקותאין צורך בהשרייה מוקדמת
-
1 1/2 ליטר מים
-
2 עלי דפנה בינונייםלא חובה
-
1 חופן פטרוזיליהאו שמיר, קצוצים דק דק (לא חובה)
אופן הכנה
- בסיר רחב שוליים מטגנים את הבצל, הסלרי והגזר במעט שמן זית, מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים קלות.
- מכניסים לסיר את התבלינים ומערבבים היטב את תכולת הסיר עד שריח התבלינים מלטף לנו את האף. מוסיפים את קוקטייל העדשים השטופות (הכתומות, הירוקות והשחורות) ומערבבים היטב.
- מוסיפים לסיר את הירקות והמים (שימו לב שהמים מכסים את כל התערובת אם לא אז מוסיפים עוד מים). מוסיפים את עלי הדפנה.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה עם מכסה. (שימו לב לערבב כל 20-30 דקות ולוודא שמפלס הנוזלים לא יורד משמעותית בסיר. במידה וכן דאגו להוסיף עוד נוזלים בהתאם לצורך).
- לאחר שעה וחצי מכבים את האש. מוסיפים את הפטרוזיליה/ שמיר (אם אוהבים) קצוצים דק דק ונהנים מקערית מרק טובה ומחזקת בשמש שקרנית של פברואר.
אופן הכנה
- בסיר רחב שוליים מטגנים את הבצל, הסלרי והגזר במעט שמן זית, מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים קלות.
- מכניסים לסיר את התבלינים ומערבבים היטב את תכולת הסיר עד שריח התבלינים מלטף לנו את האף. מוסיפים את קוקטייל העדשים השטופות (הכתומות, הירוקות והשחורות) ומערבבים היטב.
- מוסיפים לסיר את הירקות והמים (שימו לב שהמים מכסים את כל התערובת אם לא אז מוסיפים עוד מים). מוסיפים את עלי הדפנה.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה עם מכסה. (שימו לב לערבב כל 20-30 דקות ולוודא שמפלס הנוזלים לא יורד משמעותית בסיר. במידה וכן דאגו להוסיף עוד נוזלים בהתאם לצורך).
- לאחר שעה וחצי מכבים את האש. מוסיפים את הפטרוזיליה/ שמיר (אם אוהבים) קצוצים דק דק ונהנים מקערית מרק טובה ומחזקת בשמש שקרנית של פברואר.
הערות
- ניתן לשמור במקרר ל5 ימים בקופסא אטומה
- ניתן לשחק עם הירקות שמכניסים למרק לפי טעמכם האישי
הערות
- ניתן לשמור במקרר ל5 ימים בקופסא אטומה
- ניתן לשחק עם הירקות שמכניסים למרק לפי טעמכם האישי
הכנתם את המתכון?
תגובות (31)
מרק מעולה!!!
תודה תמי!
הי,הכנתי היום פעם ראשונה מרק עדשים,כל כך טעיםםםם ועשיר עדין בתיבול ,הוספתי לי קרוטונים נהנתי אני ובתי מכל ביס.תבורכי כל כך טוב ומאחד .ציון 10.
תודה רבה סיגל היקרה
מרק מעולה !!! מנחם, משביע וטעים ביותר !
כיף לקרוא, אלי, משמח מאוד!