קרופניק טבעוני – מרק פטריות עם גריסי פנינה של אולגה טוכשר
בחוץ קר ואתם זקוקים לאוכל מנחם? מכינים מרק פטריות חורפי מועשר בגריסים רכים וטעימים. והבונוס? המרק מתאים לצמחונים ולטבעונים
בחוץ קר ואתם זקוקים לאוכל מנחם? מכינים מרק פטריות חורפי מועשר בגריסים רכים וטעימים. והבונוס? המרק מתאים לצמחונים ולטבעונים
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 588.3 קק״ל 2353.0 קק״לפחמימות 56.8 גרם 227.1 גרםסוכר 5.8 גרם 23.2 גרםשומן 31.7 גרם 126.8 גרםנתרן 1065.9 מ״ג 4263.5 מ״גחלבון 11.1 גרם 44.5 גרםסיבים תזונתיים 18.1 גרם 72.5 גרםשומן רווי 6.1 גרם 24.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 254.1 מ״ג 1016.3 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 1476.0 מ״ג 5904.1 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות588
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 588.3 קק״ל 2353.0 קק״לפחמימות 56.8 גרם 227.1 גרםסוכר 5.8 גרם 23.2 גרםשומן 31.7 גרם 126.8 גרםנתרן 1065.9 מ״ג 4263.5 מ״גחלבון 11.1 גרם 44.5 גרםסיבים תזונתיים 18.1 גרם 72.5 גרםשומן רווי 6.1 גרם 24.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 254.1 מ״ג 1016.3 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 1476.0 מ״ג 5904.1 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 588 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1 גבעול סלרי
-
3 שיני שום
-
2 גזרים בינוניים
-
1 חבילה פטריות שמפיניון
-
1 כוס גריסי פנינה
-
1 קובייה תיבולית פטריותלחצו על שם המצרך לרכישה
-
2 ליטר מים
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1 חופן פטרוזיליה
אופן הכנה
- משרים את הגריסים במים במשך שעתיים לפחות ומסננים.
- קוצצים דק את הבצל והסלרי. כותשים את השום.
- מגררים את הגזרים בפומפייה. חותכים את הפטריות לרצועות.
- מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצל והסלרי. מערבבים ומאדים עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את השום והגזר, מערבבים וממשיכים לאדות.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים שוב וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
- מוסיפים גריסי פנינה ומערבבים היטב.
- יוצקים את המים או ציר הירקות, מערבבים, מתבלים, מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה בינונית כ-50 דקות, או עד שהגריסים מוכנים ורכים.
- לפני ההגשה מפזרים מעל את הפטרוזיליה.
אופן הכנה
- משרים את הגריסים במים במשך שעתיים לפחות ומסננים.
- קוצצים דק את הבצל והסלרי. כותשים את השום.
- מגררים את הגזרים בפומפייה. חותכים את הפטריות לרצועות.
- מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצל והסלרי. מערבבים ומאדים עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את השום והגזר, מערבבים וממשיכים לאדות.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים שוב וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
- מוסיפים גריסי פנינה ומערבבים היטב.
- יוצקים את המים או ציר הירקות, מערבבים, מתבלים, מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה בינונית כ-50 דקות, או עד שהגריסים מוכנים ורכים.
- לפני ההגשה מפזרים מעל את הפטרוזיליה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות