מרק תאילנדי מושלם וגם מה להביא כשחוזרים מתאילנד

שי אייזנר מביאה את חווית המרק שכל כך התרגשה ממנה בתאילנד, ומכינה מרק תאילנדי עם התאמות ישראליות. מרק ציר עצמות וירקות שורש שמרכיבים באופן אישי
שי אייזנר מביאה את חווית המרק שכל כך התרגשה ממנה בתאילנד, ומכינה מרק תאילנדי עם התאמות ישראליות. מרק ציר עצמות וירקות שורש שמרכיבים באופן אישי
  • שי אייזנר
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    25
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    503
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 503.0 קק״ל 3018.2 קק״ל
    פחמימות 97.3 גרם 583.9 גרם
    שומן 5.1 גרם 30.5 גרם
    נתרן 2315.6 מ״ג 13893.5 מ״ג
    חלבון 18.0 גרם 108.1 גרם
    סיבים תזונתיים 11.1 גרם 66.6 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 5.8 גרם
    כולסטרול 23.3 מ״ג 140.0 מ״ג
    סידן 212.4 מ״ג 1274.1 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 17.3 מ״ג
    אשלגן 1545.9 מ״ג 9275.2 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 9.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    503
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 503.0 קק״ל 3018.2 קק״ל
    פחמימות 97.3 גרם 583.9 גרם
    שומן 5.1 גרם 30.5 גרם
    נתרן 2315.6 מ״ג 13893.5 מ״ג
    חלבון 18.0 גרם 108.1 גרם
    סיבים תזונתיים 11.1 גרם 66.6 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 5.8 גרם
    כולסטרול 23.3 מ״ג 140.0 מ״ג
    סידן 212.4 מ״ג 1274.1 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 17.3 מ״ג
    אשלגן 1545.9 מ״ג 9275.2 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 9.7 מ״ג
    סגור

בימים האחרונים בתאילנד כבר מאוד התגעגעתי הביתה למשפחה, ולא הפסקתי לחשוב איך אני מביאה להם את החוויה שאני כל כך התרגשתי ממנה, של מרק שהוא עולם ומלואו.

בשבוע האחרון בתאילנד כל יום בריצה שלי חשבתי על איזה דברים מיוחדים אני יכולה להביא לארץ בלי יותר מדי בעיות, ומה הייתי ממליצה להביא כשחוזרים מתאילנד.

המקום שמצאתי בו את כל מה שחיפשתי והיו בו את הדברים הכי אותנטיים ומיוחדים – Khlong toei. זה השוק הכי מרשים שראיתי בחיים, ויש לי עבר מכובד בשווקי המזרח, הוא פתוח 24 שעות ביממה ויש בו הכול! חומרי גלם שנשמתי יצא אליהם, כלי מטבח, וכלי בית בגרושים וכמובן דוכני אוכל לעובדי השוק.

אז הנה רשימה של דברים שאי אפשר לחזור בלעדיהם: 

  • כל דבר מאכל יבש או רוטב מוכן הייתי מביאה בלי לחשוב פעמים. אלו מוצרים שלא קיימים אצלנו ועולים גרושים שם. זה יאפשר לכם להביא אתכם את הטעם שהלשון עוד זוכרת מרחובות תאילנד, וזה יכול להיות מתנה ממש שווה שאולי תגרום לכם לחזור עם עודף משקל קל אבל ממש תשמח את מי שיקבל אותה.
  • מוצרים מיוחדים וחד פעמיים – אטריות אורז טריות בעבודת יד, עלי וון טון להכנת כיסונים למרק, סוגי פטריות מיובשות שאין דומים להם פה, ובערך כל מה שראיתי בשוק החלומות שלי בבנגקוק.
  • כלים!!! אחת החוויות שזכורות לי עוד מביקורי הראשון בתאילנד זה הכלים שלהם, מלא מלא מלא קעריות קטנטנות בכל גודל שהייתם מעלים על הדעת, לרוב מגיעות לשולחן עם כל מיני דיפים חריפים, חמוצים, מתקתקים ובעיקר “פרשיים” ביותר. אצלי בבית יש כבר מעל מאה קוקוטים כאלו בכל מיני גדלים שמלווים אותי בכל ארוחה שאני מכינה ותמיד קוטפים מחמאות.
  • כלי מטבח תאילנדים, סכינים, מצקות יפהפיות עם ידית מעץ, מסננות קטנות שמיועדות לחליטת האטריות במרק, כלי פלסטיק עדינים בצבעי פסטל שיזכירו לכם כל פעם את השרפרף הקטן עם הגברת הזקנה שאכלתם אצלה ונזלתם מרוב חום וחריף.

אני הבאתי המון דברים מתאילנד אבל עם רצון חזק וקצת ויתורים אפשר גם למצוא אחלה חומרי גלם למרק פה.

אז הנה לפניכם חוויית המרק שכל כך חיכיתי להעביר למשפחה ועכשיו לכם עם התאמות של ישראל אבל זיכרון ולא מעט חומרי גלם שהבאתי איתי משם (במסגרת המותר).

הכול מתחיל בציר שמתבשל חצי יום עם המון עצמות (אבל ממש המון!) וירקות שורש. את שאר המרכיבים מגישים בנפרד לשולחן וכל אחד מרכיב לעצמו את המרק שלו על פי טעמו.

מרק תאילנדי
מרק תאילנדי

בתאילנד הכול קורה בסיר אחד גדול. בבית, כדי לאפשר חוויה משפחתית, עשיתי קצת התאמות. את הציר שמתי על פלטה חשמלית בשולחן והכנו מנה מנה יחד, כל אחד שם את התוספות שהוא אוהב.

שלל מתאילנד
שלל מתאילנד
שווקים של תאילנד
שווקים של תאילנד
כיסוני וון טון
כיסוני וון טון
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציר

כיסונים

הגשה


אופן הכנה

  1. בסיר גדול שמים את העצמות ומכסים במים. מביאים לרתיחה ובעזרת כף מקפים את הקצף שנוצר במשך כמה דקות. ממשיכים לבשל עוד כשעה ומדי פעם חוזרים על פעולת הקיפוי עד שהציר נקי.
  2. מוסיפים את שאר הירקות חתוכים גדול (אין צורך בקילוף) - שום, סלרי, בצלי שאלוט, גלנגל, למון גרס, כפיר ליים, סוכר דקלים, רוטב דגים ופלפל לבן. ממשיכים לבשל עוד שעתיים על אש נמוכה (אם הצטמצם הציר במהלך הבישול - להוסיף מים עד למילוי הסיר). 
  3. מסננים את הציר, אם יש קצת בשר על העצמות בציר אפשר לפרק אותו ולהחזיר למרק, מוסיפים פטריות ועגבניות שרי חתוכות לרבעים, מרתיחים ומורידים מהאש.
  4. מכינים את הכיסונים: בקערה שמים את הבשר הטחון עם בצל ירוק קצוץ דק קורט מלח וקורט פלפל לבן.
  5. בכל עלה וון טון שמים מילוי בכמות של כפית. מרטיבים את הקצוות החיצוניים של העלה וסוגרים לצורה של שק אבל כל צורה שיוצאת תהיה טעימה, בסוף הם נראים די דומים.
  6. מבשלים כ-5 דקות בציר הרותח, מסננים ומעבירים לקעריות הגשה.
  7. מסדרים את כל התוספות בצלוחיות קטנות: בוטנים, שבבי צ’ילי יבש, סוכר, קריספי שום (ראו הערות), נבטים, רבעי ליים ורוטב דגים.
  8. מניחים את הציר על פלטה חשמלית במרכז השולחן וחולטים בו קצרות את הנבטים, התרד והאטריות. מניחים לכל אחד בצלוחית המרק שלו מעט מכל חומר גלם.
  9. מוזגים את הציר לקערה וכל אחד מוסיף ומתבל איך שהוא אוהב, בעזרת ליים, סוכר וצ’ילי יבש.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק תאילנדי מושלם וגם מה להביא כשחוזרים מתאילנד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות