משהו קטן וחמוץ מתוק: מיני פאי לימון מושלם

פלג בכור מכין פאי לימון אישי, קיצי חמצמץ ומשגע! בסיס בצק פריך עם אגוזי מלך שמוסיפים קראנצ'יות נהדרת, מילוי קרם לימון עשיר וקישוטי פירות יער ופינגר ליים
פלג בכור מכין פאי לימון אישי, קיצי חמצמץ ומשגע! בסיס בצק פריך עם אגוזי מלך שמוסיפים קראנצ'יות נהדרת, מילוי קרם לימון עשיר וקישוטי פירות יער ופינגר ליים
  • פלג בכור
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    564
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 564.0 קק״ל 4512.3 קק״ל
    פחמימות 63.5 גרם 507.8 גרם
    שומן 32.0 גרם 256.0 גרם
    נתרן 34.1 מ״ג 273.1 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 57.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.6 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 13.7 גרם
    כולסטרול 114.2 מ״ג 913.9 מ״ג
    סידן 36.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 147.7 מ״ג 1181.8 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    564
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 564.0 קק״ל 4512.3 קק״ל
    פחמימות 63.5 גרם 507.8 גרם
    שומן 32.0 גרם 256.0 גרם
    נתרן 34.1 מ״ג 273.1 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 57.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 17.6 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 13.7 גרם
    כולסטרול 114.2 מ״ג 913.9 מ״ג
    סידן 36.9 מ״ג 295.4 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 147.7 מ״ג 1181.8 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור

את “הקוויאר של הלימון” קיבלתי לראשונה, ממגדל פרחי מאכל ממושב ויתקין. מבחוץ הוא נראה סתם כמו לימון קטן וכהה, אבל כשפותחים אותו מתגלים עיגולים קטנטנים, דמויי קוויאר, רק מלימון. זהו ה”פינגר ליים”.

כאן המוח כבר התחיל להפליג, מה עושים עם זה? סביצ’ה, קרפצ’יו אולי טונה צרובה. אלו היו חלק מהאופציות (שמומשו אגב) ואז נזכרתי בפאי הלימון הפשוט שאני מכין אאבל הפעם הכנסתי לו טוויסט קטן בעלילה: שילבתי בבצק אגוזי מלך טחונים (מה שעשה אותו דביק ורך ,אבל פריך וטעים להפליא).

במקום תבנית פאי גדולה, מיני פאי’ס קטנים כמנה אישית.

ושילוב של פירות יער ופינגר ליים, מה שנותן את הניגודיות בין המתוק לחמוץ.

לדף הפייסבוק הטעים של פלג בכור, לחצו כאן! הכי שווה לעקוב!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק פריך

קישוט


אופן הכנה

  1. שמים את כל חומרי הבצק (ללא הביצה) בקערת מיקסר ומערבבים עד היווצרות בצק פרורי.
  2. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהבצק מתגבש (זה קורה ממש מהר), עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
  3. משמנים תבנית עם כוסות פאי קטנות או קוקוטים מאלומניום ומשטחים את הבצק בצורה אחידה על התחתית והדפנות בצורה שווה בעובי כחצי ס”מ.
  4. מניחים נייר אפייה על הבצק וקטניות כבדות מעל (שעועית או חומוס) כדי לאפות את הבצק אפייה עיוורת.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים לאפייה של 10-15 דקות עד שהבצק מזהיב.
  6. מצננים ומוציאים את הקטניות.
  7. מכינים את המלית: מערבביםאת החלמונים עם הסוכר היטב בסיר (לא על להבה).
  8. מערבבים בקערה נפרדת את הקורנפלור יחד עם המיץ לימון הקר, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.
  9. תוך כדי ערבוב מוסיפים את המים הרותחים ואז מדליקים את הגז ומבשלים תוך ערבוב על אש קטנה עד שהקרם מתעבה ומסמיך.
  10. מורידים מהאש, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.
  11. שופכים את קרם הלימון לתוך הבצק ומצננים.
  12. מקשטים בפירות יער, מיקרו בזיל ו-“פינגר ליים״ להגברת החמיצות.
    מקשטים בפירות יער ו"פינגר ליים". צילום: פלג בכור
    מקשטים בפירות יער ו”פינגר ליים”. צילום: פלג בכור

    מיני פאי לימון. צילום: פלג בכור
    מיני פאי לימון. צילום: פלג בכור

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
משהו קטן וחמוץ מתוק: מיני פאי לימון מושלם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Linda Berman

    מה אני יכולה לשים במקום חמאה בבצק

      Avatar
      Foody Foody

      את יכולה לשים מרגרינה או שמן.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות