מתכון ללחם קל של שי-לי ליפא

מתכון ללחם קל שאפשר לאכול בלי ייסורי מצפון. כיכר לחם ביתית, קלה להכנה ב5 דקות לישה בלבד! כל מה שנשאר הוא להכין את הממרחים האהובים עליכם
מתכון ללחם קל שאפשר לאכול בלי ייסורי מצפון. כיכר לחם ביתית, קלה להכנה ב5 דקות לישה בלבד! כל מה שנשאר הוא להכין את הממרחים האהובים עליכם
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    1569
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1568.7 קק״ל 1568.7 קק״ל
    פחמימות 310.5 גרם 310.5 גרם
    שומן 27.4 גרם 27.4 גרם
    נתרן 6219.5 מ״ג 6219.5 מ״ג
    חלבון 42.2 גרם 42.2 גרם
    סיבים תזונתיים 27.5 גרם 27.5 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 3.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 138.7 מ״ג 138.7 מ״ג
    ברזל 10.5 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 1387.3 מ״ג 1387.3 מ״ג
    אבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    1569
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1568.7 קק״ל 1568.7 קק״ל
    פחמימות 310.5 גרם 310.5 גרם
    שומן 27.4 גרם 27.4 גרם
    נתרן 6219.5 מ״ג 6219.5 מ״ג
    חלבון 42.2 גרם 42.2 גרם
    סיבים תזונתיים 27.5 גרם 27.5 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 3.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 138.7 מ״ג 138.7 מ״ג
    ברזל 10.5 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 1387.3 מ״ג 1387.3 מ״ג
    אבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

שימון הבצק


אופן הכנה

  1. ממיסים שמרים וסילאן או דבש במים החמימים.
  2. מוסיפים את שני סוגי הקמחים, שמן זית ומלח ולשים בידיים כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ודביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד הכפלת הנפח.
  4. מוציאים אויר מהבצק ויוצרים כיכר עגולה או מוארכת, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד כשעה.
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  7. בעזרת סכין חד יוצרים חריצים על הכיכר ומפזרים מעט קמח.
  8. אופים בין 30-40 דקות, עד שנשמע צליל חלול כשמקישים על תחתית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון ללחם קל של שי-לי ליפא

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    אפרת

    חייבת להגיד שהלכתי בול לפי המתכון והבצק יצא לי ממש לא רך ודביק :/

      Avatar
      Foody team

      היי אפרת, אפשר להוסיף מעט קמח לקבלת בצק אחיד (זה עלול לקרות במיוחד אם המוצרים הם לפי מידות הכוסות ולא לפי משקל)

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות