ניוקי ביתי ברוטב עגבניות עם מוצרלה של תמרה אהרוני

תמיד חלמתם להכין ניוקי בבית וחששתם? תמרה אהרוני מראה כמה זה קל עם מתכון של ניוקי ביתי ברוטב עגבניות זריז עם כדורי מוצרלה ובזיליקום
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור כ-50 דקות, או עד שהם מתרככים.
  3. קולפים את תפוחי האדמה ומועכים עם מועך פירה או מזלג עד שמתקבל פירה חלק.
  4. מוסיפים את הביצה, החלמון והקמח, ממליחים ומפלפלים ולשים לבצק רך.
  5. מגלגלים כל פעם חתיכת בצק לגליל ארוך בעובי 1 ו-1/2 ס”מ, ופורסים לפיסות באורך של 2 ס”מ. מסדרים על מגש מקומח.
  6. קולפים וכותשים את השום. חוצים את עגבניות השרי.
  7. מרתיחים מים בסיר גדול. במקביל מחממים במחבת גדולה את שמן הזית עם המרווה והשום.
  8. כשהמים רותחים, מבשלים בהם את הניוקי כ-3 דקות או עד שהם צפים. מוציאים בעזרת הכף המחוררת ומוסיפים למחבת.
  9. מוסיפים למחבת את העגבניות, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
  10. מכבים את האש ומוסיפים את פירורי הלחם והבזיליקום.
  11. מחלקים את הניוקי לקערות, מוסיפים את כדורי המוצרלה ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 411.7 קק״ל 1646.8 קק״ל
פחמימות 45.4 גרם 181.6 גרם
שומן 17.4 גרם 69.7 גרם
נתרן 886.1 מ״ג 3544.3 מ״ג
חלבון 16.6 גרם 66.4 גרם
סיבים תזונתיים 3.4 גרם 13.6 גרם
שומן רווי 2.1 גרם 8.2 גרם
כולסטרול 115.0 מ״ג 460.0 מ״ג
סידן 54.3 מ״ג 217.0 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 6.8 מ״ג
אשלגן 404.1 מ״ג 1616.3 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 3.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody