נימוחות לצד פריכות: סלט קינואה מוצלח במיוחד!

סלט שהוא ארוחה שלמה - הילה סער מכינה סלט עשיר ומזין לארוחה משביעה ועם זאת קלילה, עם קינואה צבעונית, כרובית אפויה, אפונה ירוקה, פלפל צהוב וגבינת פטה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

“אז מה התובנות שלך מתקופת הקורונה?” - השאלה הזו עולה כמעט בכל שיחה בתקופה האחרונה. אז בלי להיכנס להתפלספות מיותרת, אני אגיד שחוץ מזה שגיליתי שאני אוהבת להיות בבית, ושאני אוהבת להכין ארוחות מושקעות (מפתיע!), אימצתי גם הרגל חדש שאני ממש מרוצה ממנו.

אחרי כל כמויות האוכל והפקות הארוחות שעשינו בבית, החלטתי להקפיד לאכול בכל ערב סלט גדול ומושקע. סלט כזה שהוא ארוחה שלמה, מלא טעמים וצבעים, שמשביע וגם משמח את הבטן ואת הלב. הרגל הסלט של הערב נתן לי הזדמנות להיות יצירתית, לאלתר ולהתגמש כדי להמציא בכל ערב סלט חדש שירגש אותנו. ויצאו כמה סלטים מוצלחים במיוחד, שנכנסו לתפריט המשפחתי באופן קבוע.

סלט הקינואה הזה הוא אחד המוצלחים שהיו לנו. יש בו שילוב מושלם של ירקות טריים עם ירקות צלויים, נימוחות לצד פריכות, וצבעים של אביב. הקינואה מספקת חלבון מלא, והסלט הזה הוא ארוחה מלאה ומזינה, אבל לא כבדה או מכבידה. בדיוק מה שמתאים לי בערב.

טיפ בריא:

מומלץ תמיד להשרות קינואה לפני הבישול - ההשריה מנטרלת את הטעם המריר שעשוי להיות לקינואה, וגם הופכת את הערכים התזונתיים לזמינים יותר עבורנו. ובמילים פשוטות - בריא יותר וטעים יותר.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים את הקינואה לפחות לשעה במים, אפשר להשרות ללילה שלם.
  2. מסננים את הקינואה מהמים. מחממים סיר קטן, מוסיפים כפית שמן זית ואת הקינואה, מערבבים ומטגנים דקה.
  3. מוסיפים מים לכדי כיסוי ועוד ס”מ מעל הקינואה, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מוסיפים את האפונה הקפואה לסיר, ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כ-14 דקות עד שהקינואה מוכנה. מצננים מעט.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. במקביל, מפזרים את פרחי הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים במלח, פלפל וזילוף עדין של שמן זית ומערבבים היטב.
  6. מכניסים לתנור לכ-15-20 דקות עד שהכרובית מזהיבה ומתרככת, אך עדיין נגיסה ויציבה.
  7. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל ושמן זית. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

    מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים. צילום: הילה סער
    מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים. צילום: הילה סער

  8. אפשר לאכול חם או קר.

    אפשר לאכול חם או קר - סלט קינואה אביבי. צילום: הילה סער
    אפשר לאכול חם או קר - סלט קינואה אביבי. צילום: הילה סער

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 198.2 קק״ל 792.9 קק״ל
פחמימות 15.7 גרם 62.9 גרם
שומן 11.3 גרם 45.3 גרם
נתרן 606.4 מ״ג 2425.7 מ״ג
חלבון 7.8 גרם 31.3 גרם
סיבים תזונתיים 5.7 גרם 22.8 גרם
שומן רווי 1.7 גרם 6.6 גרם
כולסטרול 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
סידן 79.5 מ״ג 317.9 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 7.6 מ״ג
אשלגן 399.8 מ״ג 1599.3 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (11)

    Avatar
    רונית טוויג

    פשוט מעדן! תודה על מתכון מעולה

    Avatar
    ריטה שלונסקי

    נראה מצויין. באיזה עוד גבינות ניתן להשתמש שיתאים?

      Avatar
      הילה סער

      היי ריטה, תודה! אפשר להשתמש בכל סוג של גבינה מלוחה, כמו בולגרית, צפתית או פטה. אפשר להוסיף קוביות או לפורר

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody