סימפוניה בפיתה: פלאפל גבינות עם צזיקי עמבה

יהודית אביב מכינה פלאפל גבינות מופלא שלא טעמתם כמותו! תערובת של גבינות עם צזיקי עמבה בתוך פיתה רכה - הביס המושלם והכי ישראלי שיש!
יהודית אביב מכינה פלאפל גבינות מופלא שלא טעמתם כמותו! תערובת של גבינות עם צזיקי עמבה בתוך פיתה רכה - הביס המושלם והכי ישראלי שיש!
  • יהודית אביב
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    499
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 499.1 קק״ל 7486.6 קק״ל
    פחמימות 17.8 גרם 266.4 גרם
    שומן 45.5 גרם 682.5 גרם
    נתרן 262.9 מ״ג 3943.5 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 86.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 4.7 גרם 70.0 גרם
    כולסטרול 26.8 מ״ג 402.7 מ״ג
    סידן 63.0 מ״ג 945.7 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 89.7 מ״ג 1344.9 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    499
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 499.1 קק״ל 7486.6 קק״ל
    פחמימות 17.8 גרם 266.4 גרם
    שומן 45.5 גרם 682.5 גרם
    נתרן 262.9 מ״ג 3943.5 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 86.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 4.7 גרם 70.0 גרם
    כולסטרול 26.8 מ״ג 402.7 מ״ג
    סידן 63.0 מ״ג 945.7 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 89.7 מ״ג 1344.9 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

צזיקי עמבה

טיגון


אופן הכנה

  1. מערבבים יחד היטב את כל החומרים להכנת הפלאפל ושמים במקרר למשך שעה לפחות.
  2. בעזרת הידיים יוצרים קציצות בגודל של קציצת פלאפל ומניחים בצלחת עם פירורי הלחם. מגלגלים את הקציצה בפירורי הלחם ומשאירים אותה שם כמה דקות להתייצבות (פירורי הלחם סופחים את נוזלי הגבינה ויהיה קל יותר לעצב לכדור עגול).
  3. מכינים כך כמה קציצות וחוזרים לקציצה הראשונה שהנחנו בפירורי הלחם. מעצבים אותה לקציצה עגולה ומניחים במגש או צלחת. חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת.
  4. מחממים שמן בסיר עמוק לחום בינוני - גבוה (180-190 מעלות אם יש מדחום) ומטגנים את הקציצות עד שהן זהובות ונראות מוכנות.
  5. מכינים את הצזיקי עמבה: טוחנים יחד בבלנדר מוט את כל החומרים. במידה ורוצים רוטב סמיך יותר - מוסיפים עוד טחינה ואם דליל יותר - מוסיפים מעט מים.
  6. מגישים: מורחים חצי פיתה עם רוטב צזיקי - עמבה, מניחים קציצות חמימות, סלט ירקות ועוד צזיקי מעל הקציצות.

    פלאפל גבינות. צילום: יהודית אביב
    פלאפל גבינות. צילום: יהודית אביב

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סימפוניה בפיתה: פלאפל גבינות עם צזיקי עמבה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    אדווה לוי

    מה כמות של הגבינה לבנה 5%?

      Avatar
      Foody team

      היי אדווה, 500 גרם

    Avatar
    frida weiss

    מה אני יכולה להחליף במקום גבינת סימפוניה?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להשתמש בגבינה לבנה 5%.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות