סימפוניה רקע

סימפוניה בפיתה: פלאפל גבינות עם צזיקי עמבה

יהודית אביב מכינה פלאפל גבינות מופלא שלא טעמתם כמותו! תערובת של גבינות עם צזיקי עמבה בתוך פיתה רכה - הביס המושלם והכי ישראלי שיש!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

צזיקי עמבה

טיגון

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד היטב את כל החומרים להכנת הפלאפל ושמים במקרר למשך שעה לפחות.
  2. בעזרת הידיים יוצרים קציצות בגודל של קציצת פלאפל ומניחים בצלחת עם פירורי הלחם. מגלגלים את הקציצה בפירורי הלחם ומשאירים אותה שם כמה דקות להתייצבות (פירורי הלחם סופחים את נוזלי הגבינה ויהיה קל יותר לעצב לכדור עגול).
  3. מכינים כך כמה קציצות וחוזרים לקציצה הראשונה שהנחנו בפירורי הלחם. מעצבים אותה לקציצה עגולה ומניחים במגש או צלחת. חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת.
  4. מחממים שמן בסיר עמוק לחום בינוני - גבוה (180-190 מעלות אם יש מדחום) ומטגנים את הקציצות עד שהן זהובות ונראות מוכנות.
  5. מכינים את הצזיקי עמבה: טוחנים יחד בבלנדר מוט את כל החומרים. במידה ורוצים רוטב סמיך יותר - מוסיפים עוד טחינה ואם דליל יותר - מוסיפים מעט מים.
  6. מגישים: מורחים חצי פיתה עם רוטב צזיקי - עמבה, מניחים קציצות חמימות, סלט ירקות ועוד צזיקי מעל הקציצות.

    פלאפל גבינות. צילום: יהודית אביב
    פלאפל גבינות. צילום: יהודית אביב

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 498.1 קק״ל 7471.2 קק״ל
פחמימות 17.8 גרם 266.3 גרם
שומן 45.4 גרם 681.4 גרם
נתרן 261.0 מ״ג 3915.7 מ״ג
חלבון 5.7 גרם 85.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.4 גרם 20.3 גרם
שומן רווי 4.6 גרם 69.7 גרם
כולסטרול 24.0 מ״ג 360.5 מ״ג
סידן 63.6 מ״ג 953.4 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 12.6 מ״ג
אשלגן 90.7 מ״ג 1360.3 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 7.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar