
-
זמן הכנה40 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
מצרכים
פלאפל
-
2 חבילות גבינת סימפוניה פלפל שיפקה חריף
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ
-
1 ביצה L
-
100 גרם קורנפלור
-
1 קורט מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 קורט אגוז מוסקט
צזיקי עמבה
-
1 גביע יוגורט יווני 7%
-
1/2 כוס שמירקצוץ
-
1 מלפפון ירוק בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1 שן שוםכתושה
-
4 כפות טחינה גולמית
-
1 כפית עמבה
-
1 קורט מלח דק
טיגון
-
2 כוסות פירורי לחם
-
3 כוסות שמן קנולה
אופן הכנה
- מערבבים יחד היטב את כל החומרים להכנת הפלאפל ושמים במקרר למשך שעה לפחות.
- בעזרת הידיים יוצרים קציצות בגודל של קציצת פלאפל ומניחים בצלחת עם פירורי הלחם. מגלגלים את הקציצה בפירורי הלחם ומשאירים אותה שם כמה דקות להתייצבות (פירורי הלחם סופחים את נוזלי הגבינה ויהיה קל יותר לעצב לכדור עגול).
- מכינים כך כמה קציצות וחוזרים לקציצה הראשונה שהנחנו בפירורי הלחם. מעצבים אותה לקציצה עגולה ומניחים במגש או צלחת. חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת.
- מחממים שמן בסיר עמוק לחום בינוני - גבוה (180-190 מעלות אם יש מדחום) ומטגנים את הקציצות עד שהן זהובות ונראות מוכנות.
- מכינים את הצזיקי עמבה: טוחנים יחד בבלנדר מוט את כל החומרים. במידה ורוצים רוטב סמיך יותר - מוסיפים עוד טחינה ואם דליל יותר - מוסיפים מעט מים.
- מגישים: מורחים חצי פיתה עם רוטב צזיקי - עמבה, מניחים קציצות חמימות, סלט ירקות ועוד צזיקי מעל הקציצות.
פלאפל גבינות. צילום: יהודית אביב
בשיתוף עם סימפוניה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
15
מנות
קלוריות
498.1
קק״ל
7471.2
קק״ל
פחמימות
17.8
גרם
266.3
גרם
שומן
45.4
גרם
681.4
גרם
נתרן
261.0
מ״ג
3915.7
מ״ג
חלבון
5.7
גרם
85.5
גרם
סיבים תזונתיים
1.4
גרם
20.3
גרם
שומן רווי
4.6
גרם
69.7
גרם
כולסטרול
24.0
מ״ג
360.5
מ״ג
סידן
63.6
מ״ג
953.4
מ״ג
ברזל
0.8
מ״ג
12.6
מ״ג
אשלגן
90.7
מ״ג
1360.3
מ״ג
אבץ
0.5
מ״ג
7.0
מ״ג
תגובות (0)