סימפוניה בפיתה: פלאפל גבינות עם צזיקי עמבה
יהודית אביב מכינה פלאפל גבינות מופלא שלא טעמתם כמותו! תערובת של גבינות עם צזיקי עמבה בתוך פיתה רכה - הביס המושלם והכי ישראלי שיש!
יהודית אביב מכינה פלאפל גבינות מופלא שלא טעמתם כמותו! תערובת של גבינות עם צזיקי עמבה בתוך פיתה רכה - הביס המושלם והכי ישראלי שיש!
- יהודית אביב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 499.1 קק״ל 7486.6 קק״לפחמימות 17.8 גרם 266.4 גרםשומן 45.5 גרם 682.5 גרםנתרן 262.9 מ״ג 3943.5 מ״גחלבון 5.8 גרם 86.8 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 20.1 גרםשומן רווי 4.7 גרם 70.0 גרםכולסטרול 26.8 מ״ג 402.7 מ״גסידן 63.0 מ״ג 945.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 89.7 מ״ג 1344.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 7.1 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות499
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 499.1 קק״ל 7486.6 קק״לפחמימות 17.8 גרם 266.4 גרםשומן 45.5 גרם 682.5 גרםנתרן 262.9 מ״ג 3943.5 מ״גחלבון 5.8 גרם 86.8 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 20.1 גרםשומן רווי 4.7 גרם 70.0 גרםכולסטרול 26.8 מ״ג 402.7 מ״גסידן 63.0 מ״ג 945.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 89.7 מ״ג 1344.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 7.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 499 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
פלאפל
-
2 חבילות גבינת סימפוניה בטעם פלפל שיפקה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ
-
1 ביצה L
-
100 גרם קורנפלור
-
1 קורט מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 קורט אגוז מוסקט
צזיקי עמבה
-
1 גביע יוגורט יווני 7%
-
1/2 כוס שמירקצוץ
-
1 מלפפון ירוק בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1 שן שוםכתושה
-
4 כפות טחינה גולמית
-
1 כפית עמבה
-
1 קורט מלח דק
טיגון
-
2 כוסות פירורי לחם
-
3 כוסות שמן קנולה
אופן הכנה
- מערבבים יחד היטב את כל החומרים להכנת הפלאפל ושמים במקרר למשך שעה לפחות.
- בעזרת הידיים יוצרים קציצות בגודל של קציצת פלאפל ומניחים בצלחת עם פירורי הלחם. מגלגלים את הקציצה בפירורי הלחם ומשאירים אותה שם כמה דקות להתייצבות (פירורי הלחם סופחים את נוזלי הגבינה ויהיה קל יותר לעצב לכדור עגול).
- מכינים כך כמה קציצות וחוזרים לקציצה הראשונה שהנחנו בפירורי הלחם. מעצבים אותה לקציצה עגולה ומניחים במגש או צלחת. חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת.
- מחממים שמן בסיר עמוק לחום בינוני - גבוה (180-190 מעלות אם יש מדחום) ומטגנים את הקציצות עד שהן זהובות ונראות מוכנות.
- מכינים את הצזיקי עמבה: טוחנים יחד בבלנדר מוט את כל החומרים. במידה ורוצים רוטב סמיך יותר - מוסיפים עוד טחינה ואם דליל יותר - מוסיפים מעט מים.
- מגישים: מורחים חצי פיתה עם רוטב צזיקי - עמבה, מניחים קציצות חמימות, סלט ירקות ועוד צזיקי מעל הקציצות.
אופן הכנה
- מערבבים יחד היטב את כל החומרים להכנת הפלאפל ושמים במקרר למשך שעה לפחות.
- בעזרת הידיים יוצרים קציצות בגודל של קציצת פלאפל ומניחים בצלחת עם פירורי הלחם. מגלגלים את הקציצה בפירורי הלחם ומשאירים אותה שם כמה דקות להתייצבות (פירורי הלחם סופחים את נוזלי הגבינה ויהיה קל יותר לעצב לכדור עגול).
- מכינים כך כמה קציצות וחוזרים לקציצה הראשונה שהנחנו בפירורי הלחם. מעצבים אותה לקציצה עגולה ומניחים במגש או צלחת. חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת.
- מחממים שמן בסיר עמוק לחום בינוני - גבוה (180-190 מעלות אם יש מדחום) ומטגנים את הקציצות עד שהן זהובות ונראות מוכנות.
- מכינים את הצזיקי עמבה: טוחנים יחד בבלנדר מוט את כל החומרים. במידה ורוצים רוטב סמיך יותר - מוסיפים עוד טחינה ואם דליל יותר - מוסיפים מעט מים.
- מגישים: מורחים חצי פיתה עם רוטב צזיקי - עמבה, מניחים קציצות חמימות, סלט ירקות ועוד צזיקי מעל הקציצות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
מה כמות של הגבינה לבנה 5%?
היי אדווה, 500 גרם
מה אני יכולה להחליף במקום גבינת סימפוניה?
אפשר להשתמש בגבינה לבנה 5%.