סיר ציורי מהפנט וטבעוני של כרשה ממולאת

מתכון פשוט למנה חגיגית מלאה באהבה ויצירתיות, אסי רוז מביאה לכם מתכון שעליו חלמה הרבה זמן - סיר ציורי מהפנט וטבעוני של כרשה ממולאת לשולחן החג
מתכון פשוט למנה חגיגית מלאה באהבה ויצירתיות, אסי רוז מביאה לכם מתכון שעליו חלמה הרבה זמן - סיר ציורי מהפנט וטבעוני של כרשה ממולאת לשולחן החג
  • אסי רוז
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    240
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 240.4 קק״ל 1202.2 קק״ל
    פחמימות 51.3 גרם 256.6 גרם
    שומן 1.2 גרם 6.2 גרם
    נתרן 669.6 מ״ג 3347.9 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 23.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.7 גרם 28.5 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 136.8 מ״ג 684.1 מ״ג
    ברזל 5.5 מ״ג 27.4 מ״ג
    אשלגן 410.5 מ״ג 2052.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    240
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 240.4 קק״ל 1202.2 קק״ל
    פחמימות 51.3 גרם 256.6 גרם
    שומן 1.2 גרם 6.2 גרם
    נתרן 669.6 מ״ג 3347.9 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 23.8 גרם
    סיבים תזונתיים 5.7 גרם 28.5 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 136.8 מ״ג 684.1 מ״ג
    ברזל 5.5 מ״ג 27.4 מ״ג
    אשלגן 410.5 מ״ג 2052.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.6 מ״ג
    סגור

את הסיר הזה ציירתי בראשי המון זמן. חיכיתי לרגע בו הכרישה תהיה בשיא עונתה, כדי שנוכל למלא אותה באושר צרוף.

טכניקת המילוי מאוד פשוטה והיא המנה הטבעונית החגיגית אצלי בשולחן.

אין חגיגה גדולה יותר מסיר מצוין ומצויר שמגיע אל השולחן.

ברגע שהמכסה נפתח ועננת אדים מכסה את האוכל, כולם בסקרנות עמוקה והציור נחשף. ציור מדויק ומהפנט. ציור מעורר תאווה ורצון לקפוץ אל תוך הסיר.

זו מנה של חגיגות, מנה של אהבות, מנה של ביחד ומנה שמפארת ירקות.

המנה הטבעונית והחגיגית שלי היא בול מה שאתם צריכים להשלמת שולחן החג.

אהבה, סבלנות וטעמים יהפכו לסיר ציורי ומהפנט.

והטעם, אוי כמה הוא חלומי.

ימי חג מאושרים

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. משרים את האורז במים (עד שמסיימים לפרק את הכרישות).
  2. מקלפים את הכרישות: חותכים חתיכות של 10 ס”מ לאורך הכרישה, כל חתיכה חותכים לרוחב עד אמצע העיגול הפנימי של הכרישה. מפרקים את הצינורות הקטנים שנוצרו לנו ומניחים בצד למילוי.
  3. טוחנים במעבד מזון/ בלנדר את הירוקים לעיסה דקה דקה. מסננים את האורז מהמים.
  4. מערבבים את האורז עם הירוקים, השום הכתוש, הצימוקים והמלח.
  5. קוצצים את שאריות הכרישה ומפזרים אותן בתחתית הסיר, מזלפים שמן זית ומפזרים את פרוסות השום וקורט מלח.
  6. ממלאים כל כרישה עם מעט מתערובת האורז ומניחים אותן כשצידן הפתוח מונח כלפי מטה. כך מסדרים את כל הסיר עם צינורות כרישה ממולאים.
  7. מערבבים בקערה את המים והתבלינים, שופכים בזהירות בין עלי הכרישה הממולאים.
  8. מפזרים מעל הכל פרוסות לימון ועלי נענע ומבשלים על אש קטנה עם מכסה למשך שעה ורבע או עד שהאורז רך ואין לנו הרבה נוזלים בסיר.
  9. מכבים את האש ונותנים לסיר לנוח למשך רבע שעה לפחות לפני ההגשה (ניתן לשמור במקרר ל3 ימים בקופסא אטומה).

    כרישה ממולאת. צילום: אסי רוז
    כרישה ממולאת. צילום: אסי רוז

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סיר ציורי מהפנט וטבעוני של כרשה ממולאת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    יוסי זוהר

    טבעוני וטעים לכל סוגי האורחים

      Avatar
      גלילה ונגרוב

      האם המתכון טעים גם כשהוא קר?

      Avatar
      מערכת Foody

      בעיקרון כן, עדיף (אם לא חם) אז בטמפרטורת החדר

    Avatar
    מרינה יוחננוב

    מעניין אף פעם לא פגשתי קרישות צריך לנסות

    Avatar
    אניסה

    אעביר את המתכון לחברה שאוהבת

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות