סיר של אושר מגולגל: גלילות חציל במילוי בשר

יהודה עמר מכין מנה בשרית מושקעת וטעימה בטירוף! גלילות חציל במילוי בשר ועשבי תיבול, שמתבשלות ברוטב עגבניות עשיר ומושחמות בתערובת מתוקה של בלסמי, רימונים וסילאן
יהודה עמר מכין מנה בשרית מושקעת וטעימה בטירוף! גלילות חציל במילוי בשר ועשבי תיבול, שמתבשלות ברוטב עגבניות עשיר ומושחמות בתערובת מתוקה של בלסמי, רימונים וסילאן
  • יהודה עמר
שמרו
כשר
19 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    32
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    252
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 252.2 קק״ל 2522.4 קק״ל
    פחמימות 28.8 גרם 288.1 גרם
    שומן 10.5 גרם 104.9 גרם
    נתרן 1131.7 מ״ג 11317.5 מ״ג
    חלבון 13.5 גרם 135.1 גרם
    סיבים תזונתיים 6.6 גרם 65.7 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 21.8 גרם
    כולסטרול 56.8 מ״ג 568.4 מ״ג
    סידן 77.9 מ״ג 779.4 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 33.8 מ״ג
    אשלגן 877.2 מ״ג 8771.8 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 24.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    32
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    252
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 252.2 קק״ל 2522.4 קק״ל
    פחמימות 28.8 גרם 288.1 גרם
    שומן 10.5 גרם 104.9 גרם
    נתרן 1131.7 מ״ג 11317.5 מ״ג
    חלבון 13.5 גרם 135.1 גרם
    סיבים תזונתיים 6.6 גרם 65.7 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 21.8 גרם
    כולסטרול 56.8 מ״ג 568.4 מ״ג
    סידן 77.9 מ״ג 779.4 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 33.8 מ״ג
    אשלגן 877.2 מ״ג 8771.8 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 24.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
19 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חצילים

רוטב

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: לתוך סיר רחב ושטוח מכניסים את השמן ואת העגבניות הטריות המגורדות, מבשלים כ-10 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.
  2. מסיפים את השום ואת 2 קופסאות העגבניות המרוסקות, מוסיפים את התבלינים והמים ומבשלים כ-20 דקות.
  3. טוחנים את הרוטב למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. אם רואים שהרוטב סמיך מידי אפשר להוסיף מים חמים לפי הצורך. ומחזירים את הרוטב לסיר.
  4. מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.
  5. פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי של 1.5 ס״מ. מורחים כל פרוסה בשמן ואופים בתנור בחום של 180 מעלות 15 דקות. מוציאים ומצננים.
  6. על כל פרוסת חציל אפויה מניחים בקצה מתערובת הבשר (בערך כף), מגלגלים ומהדקים.
    על כל פרוסת חציל אפויה מניחים בקצה מתערובת הבשר. צילום: יהודה עמר
    על כל פרוסת חציל אפויה מניחים בקצה מתערובת הבשר. צילום: יהודה עמר

    מגלגלים ומהדקים. צילום: יהודה עמר
    מגלגלים ומהדקים. צילום: יהודה עמר

  7. מניחים את גלילות החציל בתוך הרוטב שהכנו מראש, חשוב מאוד שהרוטב לא יכסה את הגלילות חציל לגמרי.
  8. מפזרים חופן עגבניות שרי מעל, ומבשלים על אש בנונית 30 דקות.

    מניחים את גלילות החציל בתוך הרוטב ומפזרים עגבניות שרי מעל. צילום: יהודה עמר
    מניחים את גלילות החציל בתוך הרוטב ומפזרים עגבניות שרי מעל. צילום: יהודה עמר

  9. מכינים את האגלס: בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.
  10. לאחר 30 דקות בישול, מורחים על גלילות החצילים את האגלס ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ללא מכסה עד להשחמה.

    מכניסים לתנור עד להשחמה. צילום: יהודה עמר
    מכניסים לתנור עד להשחמה. צילום: יהודה עמר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סיר של אושר מגולגל: גלילות חציל במילוי בשר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    אסתר דיין

    האם אפשר להקפיא את החצילים לאחר הבישול כשהחצילים נאפו בתנור?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות