סלט אטריות אורז עם עוף וירקות

איילת הירשמן מכינה סלט שהוא ארוחה שלמה ומאוזנת: סלט אטריות אורז עם עוף וירקות ברוטב אסייתי מרענן. והבונוס? המנה נטולת גלוטן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את העוף: חותכים את חזה העוף ל-4 חלקים.
  2. קולפים את שורש הג’ינג’ר וחותכים גס. קוצצים דק את הבצל הירוק ואת הכוסברה.
  3. ממלאים סיר בינוני במים, מוסיפים את חזה העוף, ממליחים, מוסיפים את שורש הג’ינג’ר, הבצל הירוק והכוסברה, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 3 דקות בלבד. מכבים את הלהבה, מכסים את הסיר ומשהים 10 דקות. מוציאים את העוף לקרש חיתוך, מצננים קצת וקורעים עם כיוון הסיבים לרצועות.
  4. מכינים את הרוטב: קולפים ופורסים לפרוסות דקות את הבצל הסגול.
  5. מערבבים בקערה שבה עומדים להגיש את הסלט את החומץ והסוכר, מוסיפים את הבצל ומערבבים, מוסיפים את רוטב הצ’ילי, מיץ הלימון ושמן השומשום וטורפים.
  6. מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן. מסננים, שוטפים במים קרים ומוסיפים לקערה.
  7. חותכים את הגזר והמלפפון לג’וליאנים דקים וקוצצים גס את הכוסברה
  8. מוסיפים את הירקות ואת הכוסברה והג’ינג’ר הכבוש ומערבבים. מטפטפים מלמעלה את שמן השומשום. מאחסנים במקרר עד לאכילה (עד יומיים).
  9. לפני ההגשה, מוסיפים את הבוטנים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 327.6 קק״ל 1965.3 קק״ל
פחמימות 48.5 גרם 291.2 גרם
שומן 7.8 גרם 46.8 גרם
נתרן 833.5 מ״ג 5001.0 מ״ג
חלבון 17.5 גרם 104.7 גרם
סיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.6 גרם
שומן רווי 0.8 גרם 4.8 גרם
כולסטרול 31.7 מ״ג 190.0 מ״ג
סידן 40.5 מ״ג 243.2 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 6.3 מ״ג
אשלגן 369.6 מ״ג 2217.4 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 5.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody