רקע דוד משה

עלה לי האלחיז’ו! סלט גזר מרוקאי פשוט פשוט

סלט גזר מרוקאי - אלחיז'ו, פשוט להכנה ונשמר במקרר למשך כמה ימים. מתאים כתוספת פיקנטית לארוחה, על לחם או כמנת נשנוש קלילה ומרעננת
סלט גזר מרוקאי - אלחיז'ו, פשוט להכנה ונשמר במקרר למשך כמה ימים. מתאים כתוספת פיקנטית לארוחה, על לחם או כמנת נשנוש קלילה ומרעננת
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    302
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 302.2 קק״ל 1208.7 קק״ל
    פחמימות 24.8 גרם 99.2 גרם
    שומן 19.7 גרם 78.7 גרם
    נתרן 386.5 מ״ג 1546.0 מ״ג
    חלבון 3.4 גרם 13.7 גרם
    סיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.7 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 10.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 109.1 מ״ג 436.3 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 7.7 מ״ג
    אשלגן 795.3 מ״ג 3181.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    302
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 302.2 קק״ל 1208.7 קק״ל
    פחמימות 24.8 גרם 99.2 גרם
    שומן 19.7 גרם 78.7 גרם
    נתרן 386.5 מ״ג 1546.0 מ״ג
    חלבון 3.4 גרם 13.7 גרם
    סיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.7 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 10.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 109.1 מ״ג 436.3 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 7.7 מ״ג
    אשלגן 795.3 מ״ג 3181.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מרתיחים מים בסיר גדול. מקלפים את הגזרים ומבשלים במים עד שהם רכים, אבל לא נמעכים (אל דנטה).

    מקלפים את הגזר. צילום: נמרוד סונדרס
    מקלפים את הגזר. צילום: נמרוד סונדרס

  2. מסננים את הגזרים ומצננים. חותכים את הגזרים לטבעות בעובי 1 ס”מ.

    חותכים לפרוסות. צילום: נמרוד סונדרס
    חותכים לפרוסות. צילום: נמרוד סונדרס

  3. מטגנים את שיני השום ב-3 כפות שמן זית.
  4. קוצצים את הכוסברה ומניחים בקערה. סוחטים את הלימון ומוסיפים לקערה יחד עם הכמון, האריסה, יתרת השמן, סילאן, מלח ופלפל.

    מוסיפים תיבול. צילום: נמרוד סונדרס
    מוסיפים תיבול. צילום: נמרוד סונדרס

  5. מוסיפים את הגזר ואת שיני השום המטוגנות ומערבבים.
  6. שומרים בכלי אטום בקירור עד להגשה.

    סלט גזר מרוקאי. צילום: נמרוד סונדרס
    סלט גזר מרוקאי. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עלה לי האלחיז’ו! סלט גזר מרוקאי פשוט פשוט

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    שרה רוזנבאום

    מתכונים מעולים 😀👍

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה! 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות