רקע דוד משה

עלה לי האלחיז’ו! סלט גזר מרוקאי פשוט פשוט

סלט גזר מרוקאי - אלחיז'ו, פשוט להכנה ונשמר במקרר למשך כמה ימים. מתאים כתוספת פיקנטית לארוחה, על לחם או כמנת נשנוש קלילה ומרעננת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

אופן הכנה

  1. מרתיחים מים בסיר גדול. מקלפים את הגזרים ומבשלים במים עד שהם רכים, אבל לא נמעכים (אל דנטה).

    מקלפים את הגזר. צילום: נמרוד סונדרס
    מקלפים את הגזר. צילום: נמרוד סונדרס

  2. מסננים את הגזרים ומצננים. חותכים את הגזרים לטבעות בעובי 1 ס”מ.

    חותכים לפרוסות. צילום: נמרוד סונדרס
    חותכים לפרוסות. צילום: נמרוד סונדרס

  3. מטגנים את שיני השום ב-3 כפות שמן זית.
  4. קוצצים את הכוסברה ומניחים בקערה. סוחטים את הלימון ומוסיפים לקערה יחד עם הכמון, האריסה, יתרת השמן, סילאן, מלח ופלפל.

    מוסיפים תיבול. צילום: נמרוד סונדרס
    מוסיפים תיבול. צילום: נמרוד סונדרס

  5. מוסיפים את הגזר ואת שיני השום המטוגנות ומערבבים.
  6. שומרים בכלי אטום בקירור עד להגשה.

    סלט גזר מרוקאי. צילום: נמרוד סונדרס
    סלט גזר מרוקאי. צילום: נמרוד סונדרס

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 302.2 קק״ל 1208.7 קק״ל
פחמימות 24.8 גרם 99.2 גרם
שומן 19.7 גרם 78.7 גרם
נתרן 386.5 מ״ג 1546.0 מ״ג
חלבון 3.4 גרם 13.7 גרם
סיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.7 גרם
שומן רווי 2.7 גרם 10.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 109.1 מ״ג 436.3 מ״ג
ברזל 1.9 מ״ג 7.7 מ״ג
אשלגן 795.3 מ״ג 3181.2 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    טליה

    אין על סלט גזר מרוקאי זה המלך של שולחן שישי

    Avatar
    סילביה מרציאנו

    ווא ווא איזה סלט טעים סלט גזר שלנו המרוקאים

    Avatar
    קרני

    חיזו זה הסלט המרוקאי הכי טעים שיש גם למי שלא אוהב גזר