סלט הקיץ הכי טעים שיש! סלט ירוק עם מנגו ואגוזי פקאן

הילה סער משדרגת לכם את הסלט עם הפרי הכי קיצי שיש - מנגו! סלט רענן מעלים ירוקים ופריכים, פקאנים ובצל ברוטב ליים, מייפל ונענע שמעניק לסלט חמצמצות ומתיקות ממכרת
הילה סער משדרגת לכם את הסלט עם הפרי הכי קיצי שיש - מנגו! סלט רענן מעלים ירוקים ופריכים, פקאנים ובצל ברוטב ליים, מייפל ונענע שמעניק לסלט חמצמצות ומתיקות ממכרת
  • הילה סער
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    428
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 427.6 קק״ל 855.2 קק״ל
    פחמימות 34.9 גרם 69.8 גרם
    שומן 25.9 גרם 51.8 גרם
    נתרן 472.1 מ״ג 944.1 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 14.7 גרם
    סיבים תזונתיים 15.4 גרם 30.9 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 6.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 260.2 מ״ג 520.5 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 1423.2 מ״ג 2846.5 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    428
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 427.6 קק״ל 855.2 קק״ל
    פחמימות 34.9 גרם 69.8 גרם
    שומן 25.9 גרם 51.8 גרם
    נתרן 472.1 מ״ג 944.1 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 14.7 גרם
    סיבים תזונתיים 15.4 גרם 30.9 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 6.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 260.2 מ״ג 520.5 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 8.8 מ״ג
    אשלגן 1423.2 מ״ג 2846.5 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור

נראה שהקורונה פה כדי להישאר. אחד היתרונות שמצאתי בתקופה הזו הוא הסלט המפנק שאני מכינה לי ולבעלי בכל ערב. והתקופה היא חתיכת תקופה, מה שדורש ממני יצירתיות ויכולת אלתור, כדי להפתיע את עצמי בכל פעם בסלט חדש.

אתם בטוח זוכרים שאני מאמינה גדולה בתזונה עונתית ומקומית, בגלל זה אני מעדיפה תמיד להשתמש בירקות ובפירות שנמצאים בשיא שלהם ובשפע בשווקים. הפעם זה היה המנגו שישב במגירה והסתכל עליי, הסתכלתי עליו בחזרה ותוך חמש דקות הוא הפך להיות חלק מאחד הסלטים הכי טעימים והכי קיציים שיצא לי להכין.

עלים ירוקים וקריספיים, ביחד עם הרכות והחמצמצות של המנגו שעטופים ברוטב חמצמץ-מתקתק, יוצרים טעם כזה שאי אפשר להפסיק לאכול.

אמנם מדובר בסלט “של גדולים”, אבל הילדים רואים אותי מתענגת על הסלט שלי בכל ערב, ותמיד מבקשים לטעום גם. מה שגורם לי להכניס לסלט כמה שיותר ירוקים בריאים מכל הסוגים. טוב להם וטוב לנו. בזכות התקופה המשוגעת הזו, בת ה-10 שלי התחילה לאכול נבטי מיקרו באופן קבוע (היידה, קורונה!), אז אני ממליצה בחום שתשקיעו בעצמכם ובסלטים שווים, זו מתנה לכולם.

טיפ בריא:

אני הכי אוהבת להשתמש בגידולי מים – ירוקים הידרופוניים שגדלו על מים ולא באדמה. הם טריים בטירוף, מלאים במים שהופכים אותם למתוקים במיוחד, אין בהם מזיקים, והם נשמרים טריים ופריכים לפחות שבוע.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
14 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

רוטב


אופן הכנה

  1. קורעים את עלי החסה לפיסות בגודל ביס. חותכים לחצי את עלי הרוקט ומערבבים עם עלי החסה. מוסיפים את נבטי האפונה.
  2. מקלפים את המנגו בעדינות בעזרת קולפן, חותכים לקוביות גדולות.
  3. מקלפים את הבצל ופורסים דק לרבעי פרוסות.
  4. מערבבים עם יתר הרכיבים ומפזרים מעל את עלי הנענע.
  5. מכינים את הרוטב: בעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל מרכיבי הרוטב עד למרקם אחיד. שימו לב שמשתמשים גם בקליפה של הליים וגם במיץ - מגרדים את הקליפה וסוחטים את המיץ. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  6. מפזרים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

    סלט ירוק עם מנגו ואגוזי פקאן. צילום: הילה סער
    סלט ירוק עם מנגו ואגוזי פקאן. צילום: הילה סער

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט הקיץ הכי טעים שיש! סלט ירוק עם מנגו ואגוזי פקאן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    דנה מדינה

    עבדתי עם מה שהיה בבית, מחכה לארוחה

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    שירי

    הילה הסלט מצויין ומרענן! תודה רבה וחג שמח ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

קטגוריות

אביזרים

טכניקות