קצת אחדות לא תזיק – סלט ירוקים עם ירקות טריים וירקות אפויים

תמרה אהרוני מכינה סלט ירוקים שובב. סלט שמכיל גם ירקות ועשבי תיבול טריים ורעננים, וגם ירקות אפויים. לכל אלו מצטרף רוטב ויניגרט הכי טעים בעולם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

דווקא עכשיו, כשמתחילים להרגיש קצת סתיו, והנה ההזדמנות שלי להתחיל לבשל את כל מתכוני החורף שכל כך חיכיתי לבשל בחודשים האחרונים, פתאום בא לי סלט.

אנחנו אוכלים המון סלט בבית. בכל ארוחה יש סלט. אני משתדלת לגוון בירקות וברטבים בצורות החיתוך כי לסלט יש אינסוף אפשרויות וגיוון זה שם המשחק.

כשהכרתי את סיימון הוא לא אכל סלט בכלל. זה פשוט לא חלק מתרבות האכילה ההולנדית. הוא היה קונה מלפפון אחד בשבוע ומשתמש כל יום ב-2 פרוסות מלפפון בשביל הסנדביץ’. בזה נגמרה צריכת הירקות הטריים שלו לשבוע (ירקות מבושלים הוא דווקא תמיד אהב). כשהייתי חותכת סלט ושואלת אם לחתוך לו גם, התשובה הקבועה שלו הייתה: “זה אוכל של ארנבים ואני לא ארנבת…”.

מאז עברו הרבה שנים והיום הוא שואל בדאגה כל ערב “אבל את תחתכי גם סלט, נכון?”. הוא אומר שאני מלכת הסלטים, ושהוויניגרט שלי הכי טעים בעולם.

אז לקראת הסתיו הכנתי סלט ירוקים שובבי, שמשלב ירקות טריים וירקות אפויים, כתוספת לארוחה או כארוחה קלילה בפני עצמה. הסלט הזה פשוט טעים.

מצרכים

רוטב

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מפרידים את הברוקולי לפרחים, ופורסים את הזוקיני לפרוסות אלכסוניות בעובי של כ-1 ס”מ.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומעבירים אליה את הברוקולי והזוקיני.
  4. יוצקים לתבנית 2-3 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב כך שהירקות ישומנו היטב מכל הצדדים.
  5. אופים כ-30-40 דק עד שהירקות מתרככים מעט ומתחילים להשחים (שימו לב לא לאפות יותר מדי זמן, הירקות לא אמורים להיות סמרטוטיים ורכים מדי).
  6. מוציאים את הירקות ומניחים בצד להתקרר.
  7. מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה.
  8. שוטפים היטב את הארוגולה ומייבשים.
  9. קוטמים לארוגולה את הגבעולים ומניחים את העלים בקערת סלט גדולה.
  10. מסננים את הארטישוקים ומוסיפים לקערת הסלט.
  11. מוסיפים את הברוקולי והזוקיני.
  12. קולפים את האבוקדו, נפטרים מהגלעין וחותכים את האבוקדו לקוביות ומוסיפים לקערת הסלט.
  13. פורסים את הגבינה לפרוסות ומוסיפים לקערת הסלט.
  14. יוצקים את הרוטב סביב סביב על הסלט ומערבבים היטב.

הערות

  • אפשר להחליף את הגבינה לכל גבינה שאוהבים
  • אפשר במקום גבינה להוסיף לסלט חזה עוף או ביצה קשה
  • אפשר לגוון בירקות הירוקים ולהוסיף למשל שעועית ירוקה, אפונה וכו׳
  • כשיוצקים רוטב לסלט אני תמיד ממליצה להתחיל בחצי כמות לערבב ולראות אם צריך עוד. סלט לא אמור לשחות ברוטב, זה מסמרטט את העלים והירקות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 411.8 קק״ל 1647.0 קק״ל
פחמימות 12.6 גרם 50.3 גרם
שומן 35.9 גרם 143.4 גרם
נתרן 722.5 מ״ג 2889.9 מ״ג
חלבון 9.4 גרם 37.8 גרם
סיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.8 גרם
שומן רווי 7.3 גרם 29.0 גרם
כולסטרול 15.8 מ״ג 63.0 מ״ג
סידן 174.5 מ״ג 698.2 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 4.8 מ״ג
אשלגן 562.9 מ״ג 2251.6 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 6.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar