מורן שטרום מגישה – סלט נודלס קישואים מהמם!
- מורן שטרום
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 47.4 קק״ל 189.6 קק״לפחמימות 4.6 גרם 18.2 גרםשומן 3.0 גרם 11.8 גרםנתרן 594.0 מ״ג 2375.8 מ״גחלבון 1.7 גרם 6.8 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.5 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.4 מ״ג 117.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 376.8 מ״ג 1507.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות47
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 47.4 קק״ל 189.6 קק״לפחמימות 4.6 גרם 18.2 גרםשומן 3.0 גרם 11.8 גרםנתרן 594.0 מ״ג 2375.8 מ״גחלבון 1.7 גרם 6.8 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.5 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.4 מ״ג 117.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 376.8 מ״ג 1507.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 1.9 מ״גסגור
כמה אני אוהבת קישואים,
הם חומר גלם עדין, לא דומיננטי,
כזה שלא חוטף את תשומת הלב ובמקביל משדרג ומוסיף את הטאצ׳ הייחודי שלו.
אז רציתי לתת לו מנה משלו ולא עוד מתכון שהוא יהיה שם גלגל חמישי.
אז נסכם שהטעם שלו מדהים? ומה לגבי הערכים התזונתיים שלו? מסתבר שמדהימים לא פחות.
חומר בשם לוטאין הנמצא בו, תורם לשמירה על ראייה תקינה וגם עשוי לסייע להפחתת הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם.
עוד הוא מתאפיין בסיבים תזונתיים, ויטמין A, סידן ועוד שפע נוטריינטים נהדרים.
הקישוא מכיל 90% מים וזניח קלורית, כל זאת הופכים אותו לתוספת מעולה לתזונה יום יומית מאוזנת.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 47 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- ״מחדדים״ את הקישואים ופורסים אותם על נייר סופג, שיגירו מעט נוזלים.
- במחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים אורז אדום, מבלי לשטוף או לבשל.
- מוסיפים את האורז עם התבלינים ומקפידים לערבב קלות כל הזמן.
- חלק מגרעיני האורז ״יתפצפצו״ ויתבקעו, זה הסימן לכבות את האש ולהעביר אותם לצלחת להתקרר.
- שמים בקערה נודלס קישואים ושמן זית וסוחטים את הלימון פנימה. אפשר להוסיף גם מהגרידה שלו, זה יקפיץ את הסלט לשחקים.
- מוסיפים את האורז שהתקרר ואת הנענע ומערבבים היטב.
אוהבים קישואים? קבלו עוד מתכונים עם קישואים:
מתכון קציצות בשר עם חצילים וקישואים
תבשיל קישואים ברוטב עגבניות
קיש קישואים בצורת ספירלה של רחלי קרוט
אופן הכנה
- ״מחדדים״ את הקישואים ופורסים אותם על נייר סופג, שיגירו מעט נוזלים.
- במחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים אורז אדום, מבלי לשטוף או לבשל.
- מוסיפים את האורז עם התבלינים ומקפידים לערבב קלות כל הזמן.
- חלק מגרעיני האורז ״יתפצפצו״ ויתבקעו, זה הסימן לכבות את האש ולהעביר אותם לצלחת להתקרר.
- שמים בקערה נודלס קישואים ושמן זית וסוחטים את הלימון פנימה. אפשר להוסיף גם מהגרידה שלו, זה יקפיץ את הסלט לשחקים.
- מוסיפים את האורז שהתקרר ואת הנענע ומערבבים היטב.
אוהבים קישואים? קבלו עוד מתכונים עם קישואים:
מתכון קציצות בשר עם חצילים וקישואים
תבשיל קישואים ברוטב עגבניות
קיש קישואים בצורת ספירלה של רחלי קרוט
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
מה זה מחדדים את הקישואים? מה זאת אומרת שמים בקערה נודלס קישואים??
היי לאה, המתכון הזה דורש מכונת מיוחדת ש”מחדדת” את הקישואים והופכת אותם לאטריות דקות. אפשר לרכוש את המכונה בכל חנות לכלי בית.