סלט ניסואז עם טונה וביצה קשה

מתחשק לכם לאכול ארוחת צהריים בריאה ומזינה? איילת הירשמן מכינה סלט ניסואז עם טונה וביצה קשה, מנה מאוזנת שהיא ארוחה שלמה בצלחת אחת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית צלייה בנייר אפייה.
  2. חותכים את העגבניות לרבעים ואת הפלפלים האדומים לרצועות עבות.
  3. מסדרים בתבנית את רבעי העגבניות ורצועות הפלפלים ומתבלים במלח, שמן זית וחצי כוס עלי בזיליקום. צולים בתנור 15-20 דקות.
  4. מרתיחים מים בסיר, ממליחים ומבשלים את השעועית הירוקה - אם השעועית טרייה, מבשלים כ-8 דקות, עד שהיא עשוייה אבל עדיין פריכה, אם היא מוקפאת, מבשלים 4-5 דקות. מסננים.
  5. בינתיים, מבשלים את הביצים 6 דקות בסיר עם מים רותחים. מוציאים, קולפים וחוצים.
  6. מעבירים לצלחת הגשה גדולה ומסדרים עליה את השעועית הירוקה, העגבניות והפלפלים. מפוררים מעל את נתחי הטונה ומפזרים מסביב את הביצים והזיתים. מזלפים שמן זית ומיץ לימון, ואם רוצים מוסיפים גם את האנשובי. מגישים.

הערות

  • אפשר להחליף את השעועית הירוקה הטרייה בקפואה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 263.9 קק״ל 1055.5 קק״ל
פחמימות 6.1 גרם 24.5 גרם
שומן 22.0 גרם 87.9 גרם
נתרן 767.0 מ״ג 3068.2 מ״ג
חלבון 9.6 גרם 38.6 גרם
סיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.8 גרם
שומן רווי 3.9 גרם 15.8 גרם
כולסטרול 253.8 מ״ג 1015.2 מ״ג
סידן 85.9 מ״ג 343.4 מ״ג
ברזל 2.7 מ״ג 10.8 מ״ג
אשלגן 553.1 מ״ג 2212.4 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody