סלט עגבניות צלויות וגבינת פטה

איילת הירשמן מכינה סלט עגבניות שמשלב עגבניות צלויות עם עגבניות טריות, החיבור המושלם בין חם לקר. מעל הכול מפזרים גבינת פטה שמוסיפה מליחות עדינה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חותכים את העגבניות הרגילות לשמיניות ומעבירים לתבנית התנור כשצידן החתוך כלפי מעלה, בשכבה אחת. מניחים עליהן את פרוסות השום ואת גבעולי הרוזמרין והטימין. מטפטפים מלמעלה את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל השחור.
  3. מניחים בחלק התחתון של התנור, אופים 15 דקות, מנמיכים את החום לנמוך מאוד (120 מעלות) ואופים כשעתיים, עד שהעגבניות רכות מאוד ומתחילות להזהיב וכך גם השום. מוציאים.
  4. חותכים את עגבניות השרי לחצאים.
  5. מנקים את הצ’ילי מהגרעינים ומהחלקים הלבנים, וקוצצים דק.
  6. פורסים דק את השום וקוצצים דק את הבצל הירוק.
  7. שמים בקערת הגשה את כל העגבניות, הצלויות והטריות, ומוסיפים את השום הצלוי והצ’ילי החריף.
  8. מערבבים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את החומץ, מיץ הלימון ושמן הזית ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
  9. מוסיפים את הבצל הירוק ומפוררים את גבינת הפטה. מערבבים ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 322.4 קק״ל 1934.4 קק״ל
פחמימות 14.1 גרם 84.8 גרם
שומן 14.0 גרם 83.9 גרם
נתרן 713.1 מ״ג 4278.6 מ״ג
חלבון 13.0 גרם 77.8 גרם
סיבים תזונתיים 4.8 גרם 29.0 גרם
שומן רווי 2.8 גרם 16.8 גרם
כולסטרול 7.5 מ״ג 45.0 מ״ג
סידן 206.6 מ״ג 1239.8 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 9.5 מ״ג
אשלגן 995.5 מ״ג 5973.1 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 6.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody