
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
אחת המנות המזוהות ביותר עם השף ישראל אהרוני זו מנת סלט המלפפונים והעוף מהמטבח האסייתי שהוגשה במסעדה של אהרוני יין יאנג. אנשים מכל הארץ וגם העולם באו רק כדי לטעום את סלט המלפפונים והעוף שלו ובצדק רב.
גם לכם בא להיות מאסטר שף במטבח הביתי שלכם? יש לכם מתכון מנצח של סלט עוף ומלפפונים של ישראל אהרוני!
מצרכים
סלט
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
250 גרם חזה עוף שלםשל עוף טוב
-
6 מלפפון גמדי קטנים
רוטב
-
3 כפות רוטב סויה
-
3 כפות מיץ לימון
-
2 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
3 כפות מירין
-
1 כף סוכר חום בהיר דמררה
-
1 כפית שמן שומשום
קישוט
-
2 כפות שומשום
אופן הכנה
- קולפים את הג’ינג’ר ואת השום.
- מגררים את הג’ינג’ר ופורסים את חזה העוף לרצועות דקות על קרש חיתוך. פורסים את המלפפונים לפרוסות אורכיות דקות. כותשים את השום ופורסים דק את הפלפל. קולים את השומשום על מחבת יבשה במשך 1-2 דקות.
- מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הג’ינג’ר והעוף ומטגנים כ-3 דקות. שומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל הרכיבים בקערית קטנה.
- מערבבים את חזה העוף עם המלפפונים והרוטב. מקשטים בשומשום ומגישים.
הערות
- אפשר גם לאדות את חזה העוף בסיר אידוי או לחלוט עד שמוכן ומבושל במרכזו
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
2
מנות
קלוריות
459.7
קק״ל
919.4
קק״ל
פחמימות
23.5
גרם
47.0
גרם
שומן
22.8
גרם
45.5
גרם
נתרן
627.0
מ״ג
1254.1
מ״ג
חלבון
40.6
גרם
81.1
גרם
סיבים תזונתיים
1.8
גרם
3.7
גרם
שומן רווי
3.3
גרם
6.5
גרם
כולסטרול
95.0
מ״ג
190.0
מ״ג
סידן
47.1
מ״ג
94.2
מ״ג
ברזל
3.4
מ״ג
6.8
מ״ג
אשלגן
443.2
מ״ג
886.5
מ״ג
אבץ
2.4
מ״ג
4.8
מ״ג
קטגוריות
- אוכל אסיאתי
- אוכל ויאטנמי
- אוכל סיני
- אוכל תאילנדי
- ארוחה בשרית
- ארוחה דיאטטית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת צהריים בצ'יק
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- חוטפים בין לבין
- מנות ראשונות
- מתכוני עוף
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים ללא לקטוז
- סלטים
- סלטים חמים
- עוף טוב - מהמשק לצלחת
- פיקניק
- פעמיים אהרוני 1
תגובות (16)
הכנתי לפי ההוראות, בדיוק!!! יצא מדהים. ממש !!!
איזה כיף לשמוע! כל הכבוד!!!
נראה טעים. ההוראות הכתובות לא תואמות את ההנחיות בסרט.
תודה על תשומת הלב. לא מצאנו הבדלים בין ההכנה בסרט לאופן ההכנה הכתוב. את חזה העוף אפשר או לטגן או לאדות (כפי שכתוב בהערות). יתר המצרכים נתונים לשיקול דעתכם וטעמכם האישי (: בהצלחה!
הכי מאסטר שף!!! מלפפונים זה החיים
נשמע מהמם.. הולכת להכין בערב!!
יאו אתה תותחח