סלט פטוש עם ירקות וקרעי פיתה קלויה

רוצים לשדרג את סלט הירקות הקבוע שלכם? איילת הירשמן מכינה סלט פטוש עם שפע ירקות וקרעי פיתה קלויה שמוסיפים מלא קראנצ'יות למנה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

פיתה קלויה

סלט

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חוצים את הפיתות לרוחבן כך שיתקבלו שני עיגולים. חותכים את עיגולי הפיתות למשולשים (כמו שפורסים עוגה), מסדרים בתבנית ומושחים בשמן הזית. מפזרים סומאק וקולים כ-5 דקות בתנור, עד שהמשולשים זהובים. מוציאים ומצננים מעט.
  3. חותכים את העגבניות לשמיניות, פורסים את הבצל לרצועות דקות, חותכים את המלפפונים לקוביות גדולות וקוצצים דק את הכוסברה.
  4. מסדרים את כל הירקות בכלי הגשה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. מסדרים מלמעלה את משולשי הפיתה הקלויים, מערבבים קלות כדי שיספגו את כל מיצי הסלט, מתבלים בעוד סומאק אם רוצים ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 295.7 קק״ל 1774.5 קק״ל
פחמימות 34.0 גרם 203.7 גרם
שומן 14.9 גרם 89.1 גרם
נתרן 584.8 מ״ג 3508.8 מ״ג
חלבון 6.3 גרם 38.1 גרם
סיבים תזונתיים 3.6 גרם 21.8 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 12.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 61.7 מ״ג 370.4 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 8.9 מ״ג
אשלגן 589.3 מ״ג 3535.5 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 5.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody