סלט פתיתים עם אפונה, סלק וגבינה צפתית

רוצים מתכון חדש ומקורי לסלט לארוחה המשפחתית הבאה שלכם? מכינים סלט פתיתים עם אפונה, סלק וגבינה צפתית
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

אופן הכנה

  1. בסיר גדול מרתיחים שפע מים עם מלח. חולטים את האפונה 3-4 דקות. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את האפונה לקערית קטנה.
  2. באותו סיר שבו בישלנו את האפונה מעלים שוב את המים לרתיחה. כשהמים רותחים, מבשלים בהם את הפתיתים כמו שמבשלים פסטה, כ-6 דקות או עד שהפתיתים רכים. מסננים ומעבירים לקערה גדולה, מוסיפים 2 כפות שמן זית למניעת הידבקות.
  3. חותכים את הסלקים לפלחים דקים.
  4. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הפטרוזיליה.
  5. בקערית קטנה מערבבים את הפטרוזיליה, שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ, מלח ופלפל שחור.
  6. מוסיפים את הרוטב לקערת הפתיתים יחד עם האפונה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, שמים מעליו את פלחי הסלק ואת הגבינה הצפתית.

המתכון באדיבות רמי לוי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 458.6 קק״ל 2751.7 קק״ל
פחמימות 69.6 גרם 417.6 גרם
שומן 11.5 גרם 69.1 גרם
נתרן 604.7 מ״ג 3628.0 מ״ג
חלבון 17.9 גרם 107.6 גרם
סיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.4 גרם
שומן רווי 2.6 גרם 15.4 גרם
כולסטרול 7.0 מ״ג 42.0 מ״ג
סידן 172.4 מ״ג 1034.6 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 7.3 מ״ג
אשלגן 240.5 מ״ג 1442.8 מ״ג
אבץ 1.4 מ״ג 8.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody