סלט תירס מקסיקני משוגע! איי איי קרמבה!
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 315.7 קק״ל 1263.0 קק״לפחמימות 85.1 גרם 340.2 גרםשומן 54.7 גרם 218.6 גרםנתרן 443.9 מ״ג 1775.6 מ״גחלבון 50.8 גרם 203.1 גרםסיבים תזונתיים 51.5 גרם 206.1 גרםשומן רווי 46.4 גרם 185.5 גרםכולסטרול 45.3 מ״ג 181.2 מ״גסידן 69.5 מ״ג 277.9 מ״גברזל 46.2 מ״ג 184.7 מ״גאשלגן 254.2 מ״ג 1016.8 מ״גאבץ 45.5 מ״ג 181.8 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות316
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 315.7 קק״ל 1263.0 קק״לפחמימות 85.1 גרם 340.2 גרםשומן 54.7 גרם 218.6 גרםנתרן 443.9 מ״ג 1775.6 מ״גחלבון 50.8 גרם 203.1 גרםסיבים תזונתיים 51.5 גרם 206.1 גרםשומן רווי 46.4 גרם 185.5 גרםכולסטרול 45.3 מ״ג 181.2 מ״גסידן 69.5 מ״ג 277.9 מ״גברזל 46.2 מ״ג 184.7 מ״גאשלגן 254.2 מ״ג 1016.8 מ״גאבץ 45.5 מ״ג 181.8 מ״גסגור
בכל קרן רחוב במקסיקו אפשר למצוא דוכן שימכור לכם תירס. בגדול, כשאני חושבת איזה ריח יש למקסיקו ברור לי שהיא מתבשמת בתירס והניחוח הזה נדבק לבגדים, לשיער ולכל מקום שהולכים. לאנשים במקסיקו יש חיוך תירס מלא שיניים.
אחד החטיפים הכי שווים הוא קלח תירס צלוי מכוסה בשכבה יפה של חמאה ומיונז עם המון תבלינים וליים סחוט. ניסיתי להעביר את טעמי אוכל הרחוב של מקסיקו לסלט שהוא נפלא כארוחה שאוכלים מול איזו טלנובלה סוחטת דמעות או עם קרקרים מול משחק כדורגל. אהה, ואפשר גם לקחת את השאריות למשרד, זו ארוחת צהריים מושלמת!
מרכיבים 18 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 316 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
5 קלחי תירס טרייוצא בערך 4 כוסות גרגרים
-
3 כפות שמן זית
-
1 פלפל אדום בינוניקצוץ דק דק
-
1 בצל סגול גדולקצוץ דק דק
-
1/2 כוס כוסברהקצוצה דק. אם לא אוהבים אפשר להחליף בפטרוזיליה
-
4 בצל ירוקקצוץ דק דק
-
קצוץ דק דק. אם יש חלפיניו, זה מושלם!
-
4 כפות גדושות מיץ לייםאם אין אפשר להחליף במיץ לימון טרי
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פפריקה מעושנת
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית שטוחה סוכר לבן
-
2 כפות גדושות שמנת חמוצה יטבתה 27%אפשר להשתמש בשמנת חמוצה עם פחות אחוזי שומן
-
2 כפות גדושות מיונז
-
1/2 כוס גבינת פטה 5%מפוררת
עיטור והגשה
-
1/2 כוס גבינת פטה 5%מפוררת
-
1/2 כוס כוסברהקצוצה דק. אם לא אוהבים אפשר להחליף בפטרוזיליה
אופן הכנה
- בעזרת סכין מסירים את גרעי התירס מהקלחים. בעונה עדיף להשתמש בתירס טרי, אבל אם אין אפשר להשתמש בתירס קפוא ופשוט להפשיר אותו על מגבת שתספח את הנוזלים.
- מחממים במחבת 3 כפות שמן זית. כאשר השמן חם מסופים למחבת את התירס ומטגנים תוך כדי ערבוב בערך 3 דקות. אחרי 3 דקות מוסיפים למחבת את הפפריקה והכמון. מטגנים עוד שתי דקות ומערבבים כל הזמן.
- מכניסים את התירס לקערה גדולה ומצננים בערך עשר דקות.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים היטב.
- מעבירים לקערת הגשה ומעטרים בעלי כוסברה קצוצים ובפירורי גבינת פטה. אוכלים עם קרקרים, טורטיות או סתם ככה.
אופן הכנה
- בעזרת סכין מסירים את גרעי התירס מהקלחים. בעונה עדיף להשתמש בתירס טרי, אבל אם אין אפשר להשתמש בתירס קפוא ופשוט להפשיר אותו על מגבת שתספח את הנוזלים.
- מחממים במחבת 3 כפות שמן זית. כאשר השמן חם מסופים למחבת את התירס ומטגנים תוך כדי ערבוב בערך 3 דקות. אחרי 3 דקות מוסיפים למחבת את הפפריקה והכמון. מטגנים עוד שתי דקות ומערבבים כל הזמן.
- מכניסים את התירס לקערה גדולה ומצננים בערך עשר דקות.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים היטב.
- מעבירים לקערת הגשה ומעטרים בעלי כוסברה קצוצים ובפירורי גבינת פטה. אוכלים עם קרקרים, טורטיות או סתם ככה.
הערות
- ברקע שומעים ספידי גוזלס. ברור!
הערות
- ברקע שומעים ספידי גוזלס. ברור!
הכנתם את המתכון?
תגובות (24)
סלט מאוד טעים ומיוחד. להבא אכין אותו ללא שמנת חמוצה וגבינת פטה. מומלץ להוסיף טונה או ביצה קשה מגורדת ואפילו צנוברים קלויים/מטוגנים.
הכנתי ויצא טעים מאוד..בעלי ביקש עוד
קטגוריות
- אוכל אמריקאי
- אוכל דרום אמריקאי
- אוכל מקסיקני
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת גורמה
- ארוחת לילה
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- יום העצמאות
- ל"ג בעומר
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים צמחוניים
- סוכות
- סלטים
- סלטים חמים
- סלטים קרים
- פיקניק
- קטניות וחיטה
- תוספות