סלט תפוחי אדמה עם מיונז ושמיר

איילת הירשמן מכינה סלט תפוחי אדמה ברוטב מיונז עם שמיר ועירית. מצרפים לו ביצים קשות ונהנים מסלט שאפשר לקחת גם לפיקניק
איילת הירשמן מכינה סלט תפוחי אדמה ברוטב מיונז עם שמיר ועירית. מצרפים לו ביצים קשות ונהנים מסלט שאפשר לקחת גם לפיקניק
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    416
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 416.2 קק״ל 2497.5 קק״ל
    פחמימות 35.1 גרם 210.3 גרם
    שומן 23.6 גרם 141.5 גרם
    נתרן 938.7 מ״ג 5632.4 מ״ג
    חלבון 12.8 גרם 77.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.1 גרם 24.5 גרם
    שומן רווי 4.4 גרם 26.4 גרם
    כולסטרול 300.1 מ״ג 1800.8 מ״ג
    סידן 77.1 מ״ג 462.7 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 12.5 מ״ג
    אשלגן 747.6 מ״ג 4485.8 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 7.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    416
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 416.2 קק״ל 2497.5 קק״ל
    פחמימות 35.1 גרם 210.3 גרם
    שומן 23.6 גרם 141.5 גרם
    נתרן 938.7 מ״ג 5632.4 מ״ג
    חלבון 12.8 גרם 77.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.1 גרם 24.5 גרם
    שומן רווי 4.4 גרם 26.4 גרם
    כולסטרול 300.1 מ״ג 1800.8 מ״ג
    סידן 77.1 מ״ג 462.7 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 12.5 מ״ג
    אשלגן 747.6 מ״ג 4485.8 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 7.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

רוטב


אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה. לא קולפים.
  2. פורסים דק את הבצל הסגול. קוצצים דק את העירית והשמיר.
  3. סוחטים את מיץ הלימון.
  4. ממלאים מים בסיר, ממליחים ומבשלים את תפוחי האדמה 15-20 דקות, או עד שהם רכים לנעיצת מזלג אבל עדיין יציבים (לא מתפוררים). מסננים, חוצים את תפוחי האדמה בעודם חמימים ושמים בקערה.
  5. ממלאים סיר נוסף במים, ומבשלים בהם את הביצים 5-6 דקות, עד שהן מתקשות, והחלמון הופך יציב אבל עדיין רך. מוציאים, מקלפים וחוצים את הביצים.
  6. מכינים את הרוטב: שמים בקערה או בכלי אחסון את כל מרכיבי הרוטב וטורפים במטרפה ידנית או במזלג עד שמתקבל רוטב אחיד במרקם חלק.
  7. יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה החמימים שבקערה ומערבים בעדינות בשתי כפות כדי שהרוטב יכסה היטב את תפוחי האדמה.
  8. מוסיפים עירית ושמיר ומערבבים. מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר).
  9. חצי שעה לפני ההגשה, מוציאים את תפוחי האדמה מהמקרר ומשאירים בטמפרטורת החדר.
  10. מניחים את תפוחי האדמה בצלחת הגשה, מסדרים סביב את חצאי הביצים, מפזרים מלמעלה עוד שמיר ואת פרוסות הבצל הסגול ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט תפוחי אדמה עם מיונז ושמיר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות