סלט תפוחי אדמה עם מיונז ושמיר

איילת הירשמן מכינה סלט תפוחי אדמה ברוטב מיונז עם שמיר ועירית. מצרפים לו ביצים קשות ונהנים מסלט שאפשר לקחת גם לפיקניק
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

סלט

רוטב

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה. לא קולפים.
  2. פורסים דק את הבצל הסגול. קוצצים דק את העירית והשמיר.
  3. סוחטים את מיץ הלימון.
  4. ממלאים מים בסיר, ממליחים ומבשלים את תפוחי האדמה 15-20 דקות, או עד שהם רכים לנעיצת מזלג אבל עדיין יציבים (לא מתפוררים). מסננים, חוצים את תפוחי האדמה בעודם חמימים ושמים בקערה.
  5. ממלאים סיר נוסף במים, ומבשלים בהם את הביצים 5-6 דקות, עד שהן מתקשות, והחלמון הופך יציב אבל עדיין רך. מוציאים, מקלפים וחוצים את הביצים.
  6. מכינים את הרוטב: שמים בקערה או בכלי אחסון את כל מרכיבי הרוטב וטורפים במטרפה ידנית או במזלג עד שמתקבל רוטב אחיד במרקם חלק.
  7. יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה החמימים שבקערה ומערבים בעדינות בשתי כפות כדי שהרוטב יכסה היטב את תפוחי האדמה.
  8. מוסיפים עירית ושמיר ומערבבים. מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר).
  9. חצי שעה לפני ההגשה, מוציאים את תפוחי האדמה מהמקרר ומשאירים בטמפרטורת החדר.
  10. מניחים את תפוחי האדמה בצלחת הגשה, מסדרים סביב את חצאי הביצים, מפזרים מלמעלה עוד שמיר ואת פרוסות הבצל הסגול ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 400.8 קק״ל 2405.1 קק״ל
פחמימות 35.0 גרם 209.7 גרם
שומן 22.5 גרם 134.9 גרם
נתרן 910.9 מ״ג 5465.6 מ״ג
חלבון 11.5 גרם 69.3 גרם
סיבים תזונתיים 4.1 גרם 24.5 גרם
שומן רווי 4.1 גרם 24.6 גרם
כולסטרול 257.9 מ״ג 1547.6 מ״ג
סידן 72.1 מ״ג 432.7 מ״ג
ברזל 2.0 מ״ג 11.8 מ״ג
אשלגן 735.0 מ״ג 4410.2 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 7.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar