עוגת שוקולד וקצפת רכה

כל אחד צריך שיהיה לו מתכון מוצלח של עוגת שוקולד וקצפת רכה. ליהודית מורחיים יש מתכון כזה עבורכם עם רכיב מפתיע שהופך את העוגה לעסיסית ורכה במיוחד
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

אצלנו בבית בכל שישי חייבת לככב עוגה חגיגית וטעימה ולצידה הבראוניז ההורסים ועוגת הגבינה המושלמת שאי אפשר לוותר עליה (אבל זה כבר לפעם הבאה).

ביתי עדילי היא הטועמת הראשית שלי וגם הברומטר שלי כך שלפני כל שבת אני מתייעצת עימה מה לאפות. לקראת סופ”ש קיבלתי טלפון ממנה שמזכירה לי שמחר בעלה חוגג את יום ההולדת וביום שישי הקרוב היא מזמינה את החברים הטובים לביתם “אימוש, זוכרת את העוגת שוקולד המושלמת עם התפוח? יופי, אז מה המתכון?”, מיד נתתי לה את המתכון בפירוט ועל הדרך כבר החלטתי מה לאפות לקראת השבת וכמובן שחייבת לשתף אתכם במתכון המיוחד הזה.

כשעדילי הייתה קטנה, לעיתים הייתי מכינה עוגה מאחד הספרים שהיו מונחים על השיש במטבח, לאחר שהייתה טועמת מהעוגה הייתה מבקשת “אמא, תמשיכי להכין את העוגות מהמחברת שלך, טוב?”

מאז, עדילי גם הייתה קצינה בחיל האוויר, כך הכרתי את החבר’ה ששירתו עימה - אם זה דרך הפייסבוק שהיו עוקבים אחרי הפוסטים ומבקשים טעימות, אם זה כאשר הייתי מגיעה עם ארגזים מלאים בכל טוב להענקת דרגה.באחת הפעמים כששלחתי איתה את עוגת השוקולד עם התפוח התגובה הייתה “העוגה הזו כל כך טעימה שזה ממש חטא לאכול ממנה”.

מצרכים

גנאש

קצפת

אופן הכנה

1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בקערה חסינת חום את החמאה והשוקולד, וממיסים במיקרוגל בפולסים. מוסיפים חצי כוס מהסוכר וקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים לתערובת אחידה.
עוגת שוקולד וקצפת רכה. צילום: יהודית מורחיים
מוסיפים את הסוכר. צילום: יהודית מורחיים
2. מגררים את התפוח בפומפייה ומוסיפים לתערובת השוקולד. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים מעט. מוסיפים את האגוזים הטחונים (או שקדים הטחונים) ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה, משתדלים לא לערבב יותר מדי.
3. מפרידים את הביצים. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים. לאחר שנוצרו בועות גדולות מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש. מעבירים רבע מכמות הקצף לתערובת השוקולד וטורפים היטב. מוסיפים את יתר הקצף ומקפלים בעדינות בעזרת מרית ורק עד שהתערובת אחידה.
4. משמנים תבנית אפייה ומעבירים אליה את תערובת העוגה. מיישרים בעזרת מרית.
מעבירים את הבלילה לתבנית. צילום: יהודית מורחיים
מעבירים את הבלילה לתבנית. צילום: יהודית מורחיים
5. אופים כ-40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים, נזהרים שלא לייבש את העוגה. רצוי להניח תבנית עם מים חמים בתחתית התנור על מנת לשמור על סביבה לחה.
6. מכינים את הגנאש: שמים בקערה את השוקולד השבור.
7. בסיר קטן מחממים את השמנת מתוקה לסף רתיחה. שופכים את השמנת על השוקולד וממתינים כדקה. טורפים היטב עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
8. מורחים את הקרם בצורה שווה על העוגה בעזרת פלטה, אם רוצים אפשר גם בדפנות העוגה.
9. מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת המיקסר את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מורחים על העוגה.
10. את יתרת הקצפת מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן, ומזלפים על העוגה כיד הדמיון הטובה עליכם. מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה. אם נשאר לכם מעט גנאש שוקולד מריר אפשר לזלף על העוגה לקישוט.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4889.7 קק״ל 4889.7 קק״ל
פחמימות 419.3 גרם 419.3 גרם
שומן 315.2 גרם 315.2 גרם
נתרן 1017.1 מ״ג 1017.1 מ״ג
חלבון 83.9 גרם 83.9 גרם
סיבים תזונתיים 32.8 גרם 32.8 גרם
שומן רווי 153.3 גרם 153.3 גרם
כולסטרול 1956.8 מ״ג 1956.8 מ״ג
סידן 509.5 מ״ג 509.5 מ״ג
ברזל 26.3 מ״ג 26.3 מ״ג
אשלגן 2706.9 מ״ג 2706.9 מ״ג
אבץ 14.0 מ״ג 14.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody