עוגת שוקולד פירורים

יהודית מורחיים עם מתכון נוסטלגי ואהוב של עוגת שוקולד פירורים. עם בסיס פריך, מלית רכה ועשירה של שוקולד ותוספת פירורים פריכה מלמעלה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13
עוגת שוקולד עם פירורים מעל, שלוש שכבות של עונג צרוף. והכי יפה שההכנה ממש קלה והתוצאה טעימה.

הפעם הכנתי לכם עוגת שוקולד פירורים! קודם כל ההכנה מאוד קלה והתוצאה טעימה ומענגת.

הכי חשוב לא לאפות אותה יותר מידי, להשאיר אותה נימוחה ושוקולדית.

כדי לקבל ריבועים מושלמים אפשר להכניס לקירור ולאחר מכן לחתוך.

מחמאות רבות קצרתי על טעמה המשובח.

המתכון הזה שבר שיאי כניסה בבלוג הקודם! מעניין לראות אתכם בבלוג החדש שלי!

התחילו כבר עכשיו בהכנות, כי מי שטורח בערב שבת אוכל בשבת.

הצטרפו אלי גם לעמוד האינסטגרם שלי ותהנו מסרטונים שלי על אופן ההכנה של המתכונים.

מצרכים

בצק

מלית שוקולד

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם ידנית) מעבדים את המרגרינה עם הסוכר לתערובת אחידה. בעזרת מרית מנקים את שולי הקערה.
  2. מוסיפים בבת אחת את הקמח ואת מיץ התפוזים ומעבדים לבצק רך וגמיש.
  3. מוציאים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים צורה של כדור. מחלקים לשניים. חלק אחד עוטפים בניילון ושומרים במקפיא למקפיא.
  4. את החלק השני משטחים בתבנית פיירקס מרובעת או מלבנית משומנת, מהדקים עם כפות הידיים באופן שווה.
  5. שומרים את התבנית בקירור בזמן שמכינים את מילוי השוקולד.
  6. מכינים את מלית השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. בסיר רחב ועל גבי להבה בינונית ממסים יחד שוקולד מריר שבור לקוביות, קקאו, סוכר ומים רותחים. מסירים מהלהבה.
  8. מוסיפים לתערובת מרגרינה (או חמאה) ומערבבים היטב עד להמסה, מוסיפים חלמונים וטורפים מיד עד להטמעה.
  9. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים לקצף רך ויציב. מוסיפים בתנועות עטיפה לתערובת השוקולד, מוסיפים 1 כף קמח ומערבבים בעדינות. ניתן להוסיף 2 כפות קוניאק ולערבב.
  10. מוזגים את תערובת השוקולד בשכבה אחידה על תחתית הבצק בתבנית.
  11. מוציאים את מחצית הבצק מהמקפיא , מגררים לפירורים על גבי פומפייה גסה, ומפזרים באופן שווה על מלית השוקולד.
  12. אופים 40-50 דקות, עד אשר הבצק מזהיב ולא יותר, העוגה יוצאת מעט לחה וזה בסדר.
  13. מוציאים מהתנור ומצננים, לאחר שהעוגה התקררה היטב אפשר לחתוך לריבועים. אם רוצים ריבועים מושלמים אפשר להכניס את התבנית למקרר ורק אחר כך לחתוך לריבועים.
  14. מפדרים באבקת סוכר.
יוצקים את מלית השוקולד על הבסיס
יוצקים את מלית השוקולד על הבסיס

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5521.8 קק״ל 5521.8 קק״ל
פחמימות 667.1 גרם 667.1 גרם
שומן 272.5 גרם 272.5 גרם
נתרן 4257.5 מ״ג 4257.5 מ״ג
חלבון 72.3 גרם 72.3 גרם
סיבים תזונתיים 22.7 גרם 22.7 גרם
שומן רווי 135.4 גרם 135.4 גרם
כולסטרול 765.4 מ״ג 765.4 מ״ג
סידן 314.8 מ״ג 314.8 מ״ג
ברזל 23.8 מ״ג 23.8 מ״ג
אשלגן 2123.1 מ״ג 2123.1 מ״ג
אבץ 11.1 מ״ג 11.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody