פאי בוטנים

קבלו מתכון של פאי בוטנים: יפה, טעים ופשוט להכנה, שמורכב מתחתית שחומה של בצק פריך ומלית עשירה ומתוקה של בוטנים קראנצ'יים בדבש וקרמל
קבלו מתכון של פאי בוטנים: יפה, טעים ופשוט להכנה, שמורכב מתחתית שחומה של בצק פריך ומלית עשירה ומתוקה של בוטנים קראנצ'יים בדבש וקרמל
  • קרין גורן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    5794
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5793.7 קק״ל 5793.7 קק״ל
    פחמימות 368.0 גרם 368.0 גרם
    שומן 389.8 גרם 389.8 גרם
    נתרן 3440.5 מ״ג 3440.5 מ״ג
    חלבון 109.2 גרם 109.2 גרם
    סיבים תזונתיים 6.8 גרם 6.8 גרם
    שומן רווי 53.1 גרם 53.1 גרם
    כולסטרול 510.4 מ״ג 510.4 מ״ג
    סידן 107.0 מ״ג 107.0 מ״ג
    ברזל 3.8 מ״ג 3.8 מ״ג
    אשלגן 403.1 מ״ג 403.1 מ״ג
    אבץ 3.2 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    5794
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5793.7 קק״ל 5793.7 קק״ל
    פחמימות 368.0 גרם 368.0 גרם
    שומן 389.8 גרם 389.8 גרם
    נתרן 3440.5 מ״ג 3440.5 מ״ג
    חלבון 109.2 גרם 109.2 גרם
    סיבים תזונתיים 6.8 גרם 6.8 גרם
    שומן רווי 53.1 גרם 53.1 גרם
    כולסטרול 510.4 מ״ג 510.4 מ״ג
    סידן 107.0 מ״ג 107.0 מ״ג
    ברזל 3.8 מ״ג 3.8 מ״ג
    אשלגן 403.1 מ״ג 403.1 מ״ג
    אבץ 3.2 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
קרין גורן
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


קלתית

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית ואופים אפייה חלקית: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק.
  2. משטחים את הבצק ל”פיתה”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  3. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לריבוע או מלבן בעובי 1/2 ס”מ (לפי התבנית בה משתמשים), ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר). מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).
  6. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
  7. בסיר מחממים חמאה, סוכר חום ודבש תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוסיפים שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מערבבים פנימה את הבוטנים.
  8. יוצקים את תערובת הבוטנים על הקלתית ואופים 10-15 דקות, עד שהמלית מבעבעת.
  9. משחררים מהתבנית בזהירות כל עוד הקרמל חם, אחרת הוא יתקשה וידביק את הפאי לתבנית. מצננים ומגישים.
  10. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

הערות

  • אפשר להכין את הפאי בתבנית ריבועית בגודל 22-23 ס"מ, או בתבנית מלבנית בגודל 35X10 ס"מ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פאי בוטנים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    גליה

    שלום, כנראה שפספסתי משהו אבל כתוב במתכון “מערבבים פנימה 2 סוגי בוטנים” – אבל באיזה 2 סוגים מדובר? יש רק סוג אחד – בוטנים קלויים.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי גליה, צודקת לגמרי. הייתה טעות במתכון, אכן מדובר רק בסוג אחד של בוטנים. תיקנו את המתכון, תודה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות